» » Goede nachtrust is belangrijk, dus een goed bed ook!

Goede nachtrust is belangrijk, dus een goed bed ook!

Geplaatst in: Huis & Tuin | 0

2021-6-beddenleeuw-slaapkamer-luxe

Wist je dat vrouwen gemiddeld negen uur slaap per nacht nodig hebben? Mannen daarentegen kunnen met acht uur rust de dag weer doorkomen. Om te zorgen dat je tijdens die uren ook écht in je diepe slaap komt, is het belangrijk om een goed bed te hebben. Niet alleen voor je nachtrust, maar ook voor je lichaam. Maar, hoe kies je nou een nieuw bed? We schrijven erover in dit artikel. 

Bedenk wat je wil

Allereerst is het belangrijk om te weten wat je wil. Dus, waar ben je naar op zoek? Wil je een boxspring in de slaapkamer of spreekt een waterbed je meer aan? En als je dan voor een boxspring kiest, waar moet deze dan aan voldoen? Er zijn elektrisch verstelbare boxsprings te koop. Maar, je hebt ook bedden met een opbergruimte eronder. Dat is wel zo handig om beddengoed en andere accessoires in op te bergen. Als je dat op een rijtje hebt, moet je nog het materiaal kiezen. En wat dacht je van de kleur? Een boxspring is er in verschillende soorten en maten, dus er is keuze genoeg. 

Hoe maak je het bed op?

Als je dan uiteindelijk de juiste boxspring hebt uitgekozen of hebt samengesteld is het tijd voor de volgende stap. Je gaat namelijk op zoek naar het beddengoed en eventuele accessoires. Bij een nieuw bed hoort uiteraard een nieuw dekbedovertrek. En wat dacht je van nieuwe kussens? Bij Beddenleeuw heb je keuze genoeg. Veel van de kussens zijn ontworpen door fysiotherapeuten, waardoor de kussens ergonomisch getest zijn. Denk dan aan de kussens met traagschuim, die bijvoorbeeld heel geschikt zijn voor mensen met cervicale lordose. Daarnaast heb je ook kussens met aroma. Door middel van aromatherapie ga je comfortabeler ademen en word je lichaam gekalmeerd en in balans gebracht. Zo’n kussen kan worden aanbevolen bij hoofdpijn en migraine. 

Voor welke accessoires ga je?

Ben je een echte dierenvriend en slaapt jouw hond dan ook altijd bij jou in de slaapkamer? Op de grond liggen is verleden tijd met het dieren boxspring! Zo geniet jij samen met jouw trouwe viervoeter van een heerlijke nachtrust, allebei in jullie boxspring. Er zijn natuurlijk meer accessoires, zoals bijvoorbeeld een tv-meubel, waar je jouw tv uit kan schuiven. Als je naar bed gaat schuif je de tv omhoog en ga je slapen, dan laat je de tv weer in het meubel zakken. 

Voor welke topper ga jij?

Een bed is niet compleet zonder topper erop. Maar, voor welke ga je kiezen? Je kunt onder andere kiezen uit een bamboe topper. Deze is ideaal voor mensen met allergieën, omdat deze bacterie bestrijdend is. Je kunt dan kiezen tussen traag- en koudschuim. Daarnaast heb je ook gewone traagschuim en koudschuim toppers. Een koudschuim topper zorgt voor verkoeling, zoals de naam al doet vermoeden. Een traagschuim topper daarentegen warmt op tijdens het slapen. Door dat opwarmen, vormt de topper zich naar en om uw lichaam. Dit zorgt er dan ook voor dat je betere ondersteuning hebt tijdens het slapen en dat er minder druk wordt uitgeoefend op gewrichten. Het is dus erg belangrijk om ook een topper matras aan te schaffen. 

Matras vervanging

Een compleet nieuw bed is natuurlijk wel een grote uitgave, dus we kunnen ons voorstellen dat je die niet per se wil vervangen. Om jouw nachtrust toch te verbeteren én je rug beter te beschermen, kun je ook een nieuw matras aanschaffen. Elk matras is gericht op iets anders, zo zorgt de ene voor een gezonde luchtcirculatie, terwijl de andere weer anti-allergisch is. Het is maar net wat je wil en waar je naar op zoek bent. Wil je voordelig uit zijn? Koop dan gewoon een nieuw matras en topper.