» » Low budget bruiloft? Wij geven je tips!

Low budget bruiloft? Wij geven je tips!

Geplaatst in: Besparen | 0

Ga jij binnenkort trouwen, maar heb je niet het budget om een gigantisch feest te organiseren? Dat is helemaal geen probleem, want low budget trouwen kan ook. Niet iedereen heeft de portemonnee om een bekende band, catering en een kasteel af te huren. Veel mensen vergeten af en toe dat een bruiloft ontzettend veel geld kost en het vaak duurder is dan een normaal feestje. Wij geven je wat tips waarmee jullie een hoop geld kunnen besparen!

Het budgetbruiloft

Als je van te voren een budget in gedachte hebt kun je al beter uitzoeken wat je wel en niet kunt uitgeven. Door jullie budget op papier te zetten, kunnen jullie dingen gaan afstrepen of toevoegen aan de lijst. Een budget is altijd handig, want door je kosten goed bij te houden ben je er zeker van dat jullie niet te veel geld uitbesteden.

Stel prioriteiten

Een low budget feest begint altijd met het stellen van prioriteiten. Als jullie dit niet doen, dan is de kans groot dat jullie het niet voor elkaar krijgen om weinig geld uit te geven. Het is belangrijk om op papier te zetten wat jullie nu wel en niet belangrijk vinden. Op het moment dat je een bruiloft aan het plannen bent lijkt ineens alles belangrijk, maar dit is zeker niet het geval. Met het behulp van prioriteiten kunnen jullie veel makkelijker dingen van de lijst schrappen. Geld besparen moet je dus doen op dingen die jullie van minder belang vinden. Jullie bepalen dus zelf wat er toe doet en niet. Neem als voorbeeld de muziek. Vinden jullie een band huren te duur en niet zo belangrijk? Pak dan gewoon je eigen plaatjes uit de kast, niemand die een band mist, want dansen kan in beiden gevallen altijd!

Kort de gastenlijst in

Bepalen wie er allemaal op de bruiloft aanwezig moeten zijn, vindt de een makkelijker als de ander. Sommige mensen willen graag iedereen uitnodigen en anderen maar een paar. Als je een low budget bruiloft wilt organiseren is dit wel een belangrijk puntje. Hoe meer mensen er namelijk worden uitgenodigd, hoe meer de totale kosten worden. Kort dus je gastenlijst een beetje in! Want wie zit er nu te wachten op al die ‘vage’ kennissen op zo’n persoonlijk intiem moment? Hoe minder mensen je uitnodigt, hoe meer mogelijkheden overblijven in het bestedingsbudget van de bruiloft. Nodig dus alleen de mensen uit die echt belangrijk voor jullie zijn.

Wees creatief

Alles kant-en-klaar online bestellen is makkelijk, maar kost ook veel geld. Daarom geven wij de tip om zelf eens online te kijken en zoeken naar leuke ideeën. Een hoop kan namelijk vaak zelf gemaakt worden. Als je zelf de handen uit de mouwen steekt, bespaar je een hoop kosten. En niet te vergeten, je staat er niet alleen voor! Denk maar eens aan alle vriendinnen, moeders, (schoon)zussen die staan te trappelen om te helpen aan de bruiloft. Maak er een leuk middagje van en wees creatief samen. Denk bijvoorbeeld aan kaartjes, bedankjes en leuke decoratie om op te hangen.

Welke trouwfotograaf?

Een belangrijke tip die wij aan jullie geven, is dat een van de belangrijkste elementen van de bruiloft de fotograaf is. Naast alle andere dure investeringen, zijn foto’s een blijvende investering. Na de bruiloft zul je nog lang kunnen nagenieten van het speciale moment. Besparen op de fotograaf adviseren wij dus niet. Probeer iets meer geld hierin te steken en schrap iets anders. Wat je wel kunt doen is natuurlijk even goed kijken of je niet misschien een fotograaf kent? Misschien zit er wel iemand in jullie kenniskring die dol is op foto’s maken. Dit zou natuurlijk ideaal zijn en goed van pas komen!

Bruidskleding

Zowel de man als de vrouw zien er op bruiloften vaak schitterend uit. Maar het nadeel van deze prachtige trouwkleding is dat het vaak erg duur is. Maar er mooi uitzien hoeft toch helemaal niet zo duur te zijn? Tegenwoordig worden er veel mooie jurken en pakken verkocht in winkels zoals de Zara en de H&M. Kijk eens online en misschien vind je daar wel een budgetproof optie voor jullie beiden!

Wanneer trouwen?

Wat is de beste maand om te trouwen? Veel mensen vinden het leuk om in de lente of zomer te trouwen, maar dit is vaak veel duurder dan trouwen in de wintermaanden. Wij adviseren je dus om je bruiloft in de wintermaanden te vieren. Het is natuurlijk jammer dat het zonnetje waarschijnlijk niet schijnt, maar denk maar eens aan de stress die bij een buiten bruiloft komt kijken. Een buiten bruiloft is namelijk heel erg afhankelijk van het weer en zo’n speciale dag mag natuurlijk niet in de soep lopen! Kies daarom voor een veilige optie en vier je bruiloft gezellig ergens binnen. Dit geeft ook nog eens een wat meer intieme en gezellige sfeer. Jullie hoeven dan in ieder geval geen stress te hebben over of er wind in jullie haren zal waaien of dat jullie kleding misschien natgeregend gaat worden.