» » Top 4 om voordelig je kamer of werkruimte op te vrolijken

Top 4 om voordelig je kamer of werkruimte op te vrolijken

Geplaatst in: Huis & Tuin, Nieuws en Tips | 0

Een kamer of werkruimte hoort natuurlijk een oase van rust te zijn. Maar, dat betekent niet dat er geen kleur of accessoires in mogen staan. Er zijn verschillende manieren om die ruimte op te vrolijken en tegelijkertijd de rust te bewaren. Wil je nu weten wat voordelige oplossingen zijn om wat vrolijkheid toe te voegen? Bekijk dan eens onderstaande tips.

Planten

1. Planten

Een plant hoeft helemaal niet duur te zijn en je hebt ze in verschillende formaten en kunnen juist heel voordelig zijn. Misschien wil je juist een hele grote kamerplant in de hoek hebben staan. Of ben je meer van een kleine cactus op je bureau? Met planten is veel mogelijk en wanneer je een klein beetje groene vingers hebt, gaan ze ook nog eens een lange tijd mee. Dat is dan weer extra voordelig voor je portemonnee. Daarnaast zitten er nog meer voordelen aan het plaatsen van planten in kantoor of huis. Ze zorgen er namelijk ook voor dat je veel productiever bent. Een plant zorgt namelijk voor rust voor je lichaam en hoofd, waardoor je veel meer voor elkaar kunt krijgen. Daarnaast zorgen planten voor zuurstof, waar het kan er ook mee te maken kan hebben dat je productiever wordt. 

2. Kleur 

Bij kleur wordt vaak gedacht aan felle kleuren en drukte. Dat is een verkeerde interpretatie. Met kleur kun je namelijk heel veel en dus juist ook rust creëren. Je kunt veel spelen met kleur, breng het bijvoorbeeld aan op de muur of plaats een accessoire of meubelstuk in die kleur. Het is dan wel belangrijk om een juiste kleur te kiezen. Voor sommige mensen is beige misschien een rustige kleur, terwijl anderen juist voor een pasteltint kiezen. Bepaal dus wat jij mooi vindt en waar je rustig van kan worden. Groen is ook een goede kleur om een oase van rust te creëren, dat zie je wel met de planten. 

3. Stickers

En dan bedoelen we niet de stickers van vroeger op stickervellen. Dat zorgt misschien juist voor drukte. Nee, we bedoelen hiermee stickers die je bijvoorbeeld op een muur, raam of deur kan plakken. Het kan zorgen voor rust, door een sticker vol met planten op de deur te plakken bijvoorbeeld. Dit is dan weer een hele voordelige oplossing als je toch die rust van planten wil, maar tegelijkertijd geen groene vingers hebt. Er zijn natuurlijk ook talloze andere mooie muurstickers. Naast het feit dat deze stickers jouw ruimte op kunnen vrolijken, kun je ze ook functioneel gebruiken. Zo heb je natuurlijk stickers waarmee je aan kunt geven wat een ruimte precies is. Heb je een kantoor in huis? Dan kan het wel eens van pas komen om daar een sticker op te plakken met ‘kantoor’, zodat de kinderen ook weten dat ze daar niet binnen mogen komen. Beschik je over een kantoor, waar ook klanten vaak binnen komen? Dan kunnen stijlvolle deurstickers met ‘wc’ erop wel eens van pas komen.  

4. Foto’s

In de meeste foto’s zit natuurlijk heel veel kleur verwerkt. Die kleuren zorgen er meteen voor dat een ruimte vrolijker wordt. Als je jouw woonkamer wil opfrissen, kun je bijvoorbeeld denken aan foto’s van het gezin aan een bepaalde muur. Zo zorg je toch voor rust, omdat je de foto’s op één muur houdt. En tegelijkertijd is het een eyecatcher, omdat daar het oog naartoe getrokken wordt. Voor op kantoor kun je bijvoorbeeld een foto van het gezin op je bureau zetten of juist foto’s aan de muur hangen. Denk dan bijvoorbeeld aan foto’s die met je beroep te maken hebben of juist aan foto’s die voor jou voor rust zorgen. Voor de een is dat een foto met een olifant bijvoorbeeld en voor de ander is dat weer een foto van een gebouw. Beslis eerst wat voor jou werkt.