» » Waarom een aluminium loungeset aanschaffen?

Waarom een aluminium loungeset aanschaffen?

Geplaatst in: Huis & Tuin | 0

De zomerse dagen staan weer voor de deur. Het is tijd om jouw loungeset weer uit de schuur te halen en de rest van de tuin op te knappen. Als je een aluminium loungeset hebt is het ideaal, want deze kun je gemakkelijk opbergen door het lichte gewicht. Maar, waarom zou je nog meer voor een loungeset van aluminium moeten kiezen? Wat zijn nou echt voordelen, die je bij een ander loungeset niet hebt? We zetten het allemaal voor jou op een rijtje!

Een Aluminium Loungeset Kopen

Het voordeligste loungeset

Een loungeset van aluminium is enorm voordelig. Wellicht niet per se in aanschaf door alle grondstofprijzen die zijn gestegen. Alleen niet de aanschafprijs zegt iets over de voordeligheid van een product. Een houten loungeset kan misschien voordeliger zijn, maar daar aan ben je uiteindelijk wel meer geld kwijt. Een loungeset van hout heeft namelijk onderhoud nodig en niet zo’n beetje ook. Als je een keer het onderhoud vergeet een seizoen, kun je net zo goed een nieuw loungeset kopen. Daarom kun je het beter meteen goed doen en een aluminium loungeset kopen. Uiteindelijk ben je daar veel voordeliger mee uit. 

Hoge kwaliteit 

Naast de voordelige prijs, zijn loungesets van aluminium ook gemaakt van hoogwaardige kwaliteit. Dit zorgt ervoor dat ze veel langer mee gaan in tegenstelling tot andere loungesets. Automatisch betekent dit ook dat het een duurzaam product is. Een aluminium loungeset schaf je een keer aan en daar kun je jarenlang van genieten. Dat betekent dat je milieubewust bezig bent. 

Zorg er wel voor dat je de kussens altijd op een droge plek bewaard, want zo gaan deze ook het langst mee. Laat je de kussens in de regen liggen? Dan kunnen ze veel sneller vergaan en ben je binnen de kortste keren daar geld aan kwijt. Dat maakt het loungeset natuurlijk niet zo voordelig. 

Geheel onderhoudsvrij! 

We hadden het net al over het onderhouden van een houten loungeset. Met Aluminium loungesets heb je dat probleem niet langer. Deze loungesets zijn namelijk geheel onderhoudsvrij. Zodra deze in de tuin staat, zijn ze geheel onderhoudsvrij. Daarentegen kan het natuurlijk altijd gebeuren dat ze vies worden. Dan kun je deze gemakkelijk schoon houden door met een doekje af te doen. Denk bijvoorbeeld aan een bloedvlek van één van de kinderen die net is gevallen en toch op de loungeset klimt. Of wat dacht je van de ontlasting van een vogel die precies op jouw loungeset terecht komt? Met een houten loungeset gaat dat schoonmaken altijd veel lastiger. Daar heb je met een aluminium loungeset geen last van.

Een tijdloos design

Een loungeset van aluminium past in elk tuininterieur thuis. Door het strakke en tijdloze design creëer je een warme sfeer in de tuin. Voornamelijk in strakke moderne tuinen kan een aluminium loungeset niet meer missen. Door middel van aankleding kun je de sfeer en uitstraling nog warmer en unieker maken. Denk bijvoorbeeld aan gezellige kussens op de banken en heerlijke plaids voor de koudere zomeravonden. 

Zorgt voor comfort

Bovendien is een loungeset van aluminium uiterst comfortabel. Je zakt er lekker in weg, waardoor je jouw ultieme rust kunt pakken. Daarnaast zijn ze niet alleen comfortabel qua zitcomfort, ze zijn ook licht in gewicht. In dit geval is dat wel een groot voordeel. Als de zon aan de andere kant van de tuin schijnt, verplaats je de loungeset makkelijk daar naartoe. Ook met verjaardagen of andere gelegenheden kun je de loungeset gemakkelijk door de tuin verplaatsen. Tenslotte is het lichte gewicht belangrijk en handig om het loungeset in de wintermaanden op te kunnen bergen. Zo past het loungeset gemakkelijk in de schuur, het tuinhuis of onder de veranda.