» » Zwembad aangelegd? Maak het af met de juiste buitenvloer!

Zwembad aangelegd? Maak het af met de juiste buitenvloer!

Geplaatst in: Huis & Tuin | 0

De keuze om een zwembad aan te leggen is er één die elke tuin goed kan gebruiken. Zwembaden stralen sfeer uit en zijn natuurlijk ook nog eens erg verfrissend in de zomer. Toch wordt de sfeer van het zwembad vaak niet bepaald door het zwembad alleen, maar ook door de buitenvloeren hier om heen. Als jij hier nog niet over na hebt gedacht, noemen we in deze blog drie verschillende buitenvloeren die jouw zwembad helemaal af kunnen maken. Laat je inspireren!

Vlonderplanken vloeer rond zwembad

1. Tuintegels

Het is waarschijnlijk de meest voorkomende manier om je zwembad af te ronden: tuintegels. Deze vorm van bestrating heeft zijn populariteit te danken aan alle juiste eigenschappen: niet alleen zijn de tegels waterbestendig, ze bieden ook een rijkelijk gevoel, waardoor het gevoel van sfeer gelijk te vinden is in jouw tuin. Wanneer jij de tuintegels aanschaft specifiek voor je zwembad, is het wel goed om na te denken over de kleur van deze tegels. Hoe donkerder de kleur, hoe warmer de tegels kunnen worden als ze pal in de zon staan. 

2. Composiet tegels

Ben je op zoek naar een net iets andere look dan de klassieke zwembad look, dan is het een leuke twist om je keramieken tegels te vervangen voor composiet tegels. Deze tegels zijn erg eenvoudig in elkaar te monteren, waardoor jij heel flexibel bent in het gebruik hiervan. Wanneer we het specifiek over een zwembad hebben, zijn composiet tegels ideaal, omdat ze warmte niet vasthouden, waardoor je je hier prima af kunt laten drogen door lekker in de zon te gaan liggen.

3. Vlonderplanken

Het is natuurlijk ook een mogelijkheid om niet voor tegels te gaan. De ideale optie in dit geval is het gebruik van vlonderplanken. Doordat je hier met horizontale lijnen speelt, creëer je op een unieke manier diepte in je tuin. Hiervan geniet niet alleen je zwembad, maar ook de rest van je tuin, voornamelijk wanneer je de vlonderplanken ook op andere plekken terug laat keren. 

Welke buitenvloer voor mij?

Het kan lastig zijn om de juiste keuze te maken op het gebied van je buitenvloer. Het is daarom een goede keuze om in contact te komen met een specialist, zoals Hekwerkonline. Niet alleen vind je op hun website al de bovengenoemde buitenvloeren, je ontmoet hier ook een specialist die actief met jou meedenkt om het uiterste uit je zwembad en de rest van je tuin te halen. Neem een kijkje op hun website en ervaar het zelf!