» » 10 situaties waarin je een aansprakelijkheidsverzekering goed kunt gebruiken

10 situaties waarin je een aansprakelijkheidsverzekering goed kunt gebruiken

Geplaatst in: Geldzaken | 0

Schade aanbrengen aan iemand anders, of aan de spullen van anderen… Een aansprakelijkheidsverzekering is dan hetgeen wat je nodig hebt! We geven je 10 voorbeelden van vervelende situaties die ieder van ons kan gebeuren.

Aansprakelijkheid deuk in auto

1) Ben je lekker een stukje aan het fietsen en dan plots raak je met je fiets de zijkant van een geparkeerde auto. Een vervelende situatie natuurlijk, met name voor de eigenaar van de auto. Met een aansprakelijkheidsverzekering wordt dit gedekt. Hiermee voorkom je dat je zelf zult moeten opdraaien voor de reparatiekosten.

Aansprakelijkheid deuken in vloer

2) Draag jij of bijvoorbeeld je vriendin weleens hoge hakken/pumps? Dan kan een gezellig etentje bij vrienden thuis best eens resulteren in boze blikken. Hoge hakken kunnen namelijk eenvoudig schade aan de vloer aanrichten. Voorkom een ongemakkelijke situatie en zorg er dus voor dat je hier ook goed voor verzekerd bent.

Aansprakelijkheid krassen auto

3) Jouw lieve pluizenbolletje wilt nog weleens een klein boefje zijn. Wanneer je kleine vriend op avontuur gaat buiten, kan het zomaar voorkomen dat er schade wordt toegebracht aan een auto. Krassen komen vaker voor dan je denkt. Als eigenaar ben jij wel verantwoordelijk en zul je eventuele kosten moeten dragen voor je huisdier.

Aansprakelijkheid schade aan zonnebril

4) Je pakt lekker een terrasje en gaat daarbij per ongeluk zitten op de zonnebril van je beste vriend of vriendin. Onwijs vervelend natuurlijk. Zorg er daarom voor dat jouw vriend/vriendin weer een nieuw exemplaar krijgt en jullie dagje uit niet verder wordt verpest.

Aansprakelijkheid vaas omgegooid

5) Is je kind een nachtje blijven slapen bij een klasgenootje en heeft per ongeluk een vaas omgegooid? Een ongeluk zit natuurlijk in een klein hoekje. Wees hier op voorbereid, zodat de kinderen lekker kunnen blijven spelen en zich vermaken op bezoek bij hun vriendjes.

Aansprakelijkheid wijnvlek bank

6) Een goede rode wijn is natuurlijk heerlijk, maar kan ook voor hele vervelende vlekken zorgen. Je bent bijvoorbeeld te gast bij iemand en je laat je glas omvallen in het bankstel. Het is dan vaak lastig danwel onmogelijk om de vlek weer te verwijderen. De bank dient dan wel te vervangen worden, wat uiteraard grote kosten met zich mee brengt. Hierdoor is het van belang dit risico weg te nemen en jezelf te verzekeren.

Aansprakelijkheid voetbal door het raam

7) Kinderen zien vaak nog niet goed genoeg het gevaar van een bepaalde situatie in. Buiten voetballen eindigt daarom nog weleens met een bal door het raam van een ander. Uiteraard wilt diegene dan de gebroken ruit zo snel mogelijk laten vervangen. Geen enkel probleem natuurlijk wanneer jij daarvoor netjes bent verzekerd.

Aansprakelijkheid waterschade laptop

8) Kijk je eventjes snel mee naar een leuk filmpje op iemand zijn laptop? Zul je net zien dat jij je glas water laat vallen over het toetsenbord. De schade is dan vaak al aangericht en een reparatie is onvermijdelijk. De kosten kunnen al snel erg hoog uitpakken bij dit soort dure technische producten.

Aansprakelijkheid hond veroorzaakt ongeval

9) Je bent als eigenaar van een huisdier altijd verantwoordelijk bij eventuele schade. Hieronder valt ook letselschade dat door toedoen van je huisdier is aangebracht. Steekt je hond bijvoorbeeld ineens over en raakt een autobestuurder hierdoor een boom? Jij bent dan alsnog verantwoordelijk en mag de kosten hier voor gaan dragen.

Aansprakelijkheid dakschade bij de buren

10) Een flinke windhoos komt geregeld voor in Nederland. Dit resulteert nog wel eens in dakpannen die van het dak worden geslingerd. Mocht een dakpan bijvoorbeeld de auto raken van een buurman, dan ben jij daarvoor verantwoordelijk. Zeker bij schade aan een auto kan dit al snel een duur geintje worden. Voorkom deze situatie dus te allen tijden en verzeker je naar behoren.

 

Wat dekt je aansprakelijkheidsverzekering precies?