Iedereen heeft vaste lasten per maand. Deze uitgaven staan vaak vast, maar de laatste tijd schieten alle prijzen omhoog. Dat betekent automatisch dat je meer geld kwijt bent per maand en er komt niet per se meer geld bij. Daarom is het tijd om te besparen. Dat kan bijvoorbeeld al op je telefoonabonnement, want zonder dat we het doorhebben is dat een flinke kostenpost.
1. Niet meer de hype volgen
Als er een nieuwe telefoon op de markt komt, wil iedereen deze meteen hebben. Dat is aan de ene kant ook logisch natuurlijk, want het is iets nieuws en het is vaak een verbeterd exemplaar. Maar aan de andere kant is het zonde van je huidige mobiel. Jouw toestel werkt toch nog prima? Dan kun je die beter nog een tijdje blijven gebruiken. Een telefoon die net nieuw op de markt komt is namelijk gigantisch duur. Hoe langer de telefoon op de markt is hoe goedkoper deze wordt. Op een gegeven moment is de hype voorbij en is er niet veel animo meer voor het toestel, dat is het moment dat de prijzen dalen en het moment dat jij deze juist aan moet schaffen. Daarnaast is het ook zo dat een telefoon steeds verbeterd wordt aan de hand van klachten. De eerste lading van een nieuwe telefoon wil je daarom nooit hebben, want die kosten vaak na aankoop ook nog veel geld qua reparatie.
2. Sim-only abonnement afsluiten
Een andere tip om te besparen op je vaste telefoonkosten is het afsluiten van een sim-only abonnement. Een sim-only abonnement betekent dat je alleen een simkaart koopt. Dit is uiteraard veel goedkoper, dan wanneer je er een mobiele telefoon bij aanschaft. Hoeveel je bespaart in tegenstelling tot een abonnement met telefoon ligt helemaal aan jou. Het is namelijk afhankelijk van het aantal belminuten en aantal data dat je kiest. Bedenk daarom van te voren goed hoeveel je nodig hebt. Iemand die altijd op de wifi zit heeft natuurlijk minder data nodig dan iemand die altijd onderweg is. Iemand die veel filmpjes kijkt op Youtube, Netflix of Videoland zal ook meer data nodig hebben dan iemand die zo nu en dan een keer op Facebook kijkt. Bedenk dus goed hoe vaak jij bijvoorbeeld op de wifi zit en waar jij je data allemaal voor gebruikt. Als je dat voor jezelf hebt uitgezocht, is het tijd om een sim-only abonnement af te sluiten. Verschillende sim-only vergelijken is dan heel belangrijk, want alleen op die manier kun je nóg meer besparen.
3. Belminuten naar beneden halen
Sommige mensen kunnen flink wat geld besparen door de belminuten van hun abonnement zo laag mogelijk te zetten. Als je nooit belt, heb je namelijk niks aan die minuten. Je betaalt dan elke maand voor niks. Zo nu en dan zul je wellicht een instantie moeten bellen, maar daar zit je toch geen 2 tot 3 uur in de maand mee aan de telefoon? Voor veel mensen is 200 belminuten dan ook voldoende.
Onbeperkt bellen was eerst nog heel populair, maar ook daar betaal je uiteraard voor. Wanneer je nu een vriend, kennis of familielid wil bellen, kun je dat het beste via Whatsapp doen. Je kunt uiteraard een berichtje sturen in plaats van te bellen, dat is in veel gevallen handiger. Maar, je kunt ook bellen via Whatsapp. Als je op de wifi zit, kost dit je helemaal geen data, waardoor je eigenlijk gewoon gratis belt. Voordeliger kan natuurlijk niet. Let er wel op dat als je zonder wifi via Whatsapp belt, je data er best snel doorheen kan vliegen. Je kunt dan het beste bellen voor korte gesprekjes. Denk bijvoorbeeld aan bellen of iemand thuis is. Als je elkaars week wil bespreken, kun je beter afspreken onder het genot van een kopje koffie of thee. Dat scheelt data of belminuten en het is veel gezelliger!
Benieuwd naar andere bespaartips? Neem hier eens een kijkje.