» » Nieuwe woning? Vergeet de tuin niet tijdens de verbouwing

Nieuwe woning? Vergeet de tuin niet tijdens de verbouwing

Geplaatst in: Huis & Tuin | 0

Heb je een nieuwe woning laten bouwen? Dan besteed je hier ongetwijfeld behoorlijk wat tijd aan. Je moet namelijk over van alles en nog wat nadenken, zoals de plekken van stroom- en waterpunten. Daarnaast moet je beslissen wat er op de muren komt, een vloer uitzoeken en een keuken kopen. Helaas zijn er ook genoeg dingen die vergeten worden. De tuin is hier een goed voorbeeld van. Wil je jouw woning in één keer goed afwerken? Besteed dan ook aandacht aan de inrichting van de tuin.

Bouwtekeningen maken

Maak een ontwerp van jouw tuin

Een tuin inrichten is niet bijzonder lastig als je eenmaal een ontwerp hebt. Je weet dan toch precies wat er in jouw tuin komt. Als je een nieuw huis aan het bouwen bent, ligt er alleen nog geen ontwerp van de tuin. Hier ben je zelf namelijk verantwoordelijk voor. Wil je gelijktijdig met de bouw van de woning ook met de tuin aan de slag? Maak dan altijd eerst een ontwerp. Je merkt snel genoeg dat het hier een stuk makkelijker door wordt.

Kijk naar de zon

Door een ontwerp te maken, krijg je een goed beeld van hoe jouw tuin er straks uit komt te zien. Bij het maken van zo’n ontwerp wordt helaas maar weinig rekening gehouden met externe factoren. Er wordt bijvoorbeeld niet naar de stand van de zon gekeken, terwijl dit wel van belang is. Komt er een terras in jouw tuin? Dan wil je hier op zonnig dagen lekker kunnen genieten. Daarom is het belangrijk dat een terras niet in de schaduw ligt. Ga daarom nooit over één nacht ijs bij het maken van een ontwerp van jouw tuin, maar neem hier de tijd voor.

Denk goed na over het gras

Sommige mensen leggen hun tuin vol met tegels. Zonde, want in dat geval is er geen ruimte voor groen. Gelukkig zijn er genoeg mensen die bloemen en planten in hun tuin planten. Daarnaast zien we in veel tuinen ook gras terug. Wil je ook gras in jouw tuin? Besef je dan wel dat je dit regelmatig moet onderhouden. Als je hier niet op zit te wachten, kun je voor kunstgras kiezen. Maar wat kost kunstgras leggen precies? Dat hangt af van een aantal factoren. Het oppervlak speelt mee, evenals het soort kunstgras dat je kiest. Als je kunstgras laat leggen door een specialist, vallen de kosten logischerwijs hoger uit.

Overweeg een vijver aan te leggen

Heb je een grote tuin? Dan wil je naast bloemen, planten en een grasmat misschien ook wel een vijver aanleggen. Voor wat betreft vijvers heb je verschillende mogelijkheden. Als je kinderen hebt, kun je voor een zwemvijver kiezen. Op warme dagen kunnen zij dan een duik in de vijver nemen. Maar wat kost een zwemvijver aanleggen? Gemiddeld betaal je hier tussen de 100 en 500 euro per vierkante meter voor. Wanneer je een nauwkeurige prijsindicatie wilt, raden wij jou aan offertes op te vragen bij verschillende bedrijven.