» » 6 tips om te besparen op je huishouden

6 tips om te besparen op je huishouden

Geplaatst in: Huis & Tuin | 0

Er is altijd wel ruimte om te kunnen besparen op je energierekening, helaas zijn we er niet altijd bewust mee bezig. Het zijn juist de kleine dingen die we in het dagelijkse leven doen zoals bijvoorbeeld een kopje thee zetten, de laptop constant op de oplader zetten, onnodig verlichting laten branden, de verwarming aanlaten als je niet thuis bent. Het zijn maar enkele voorbeelden die we in het dagelijkse leven doen. Als je echt wilt besparen dan kan dat, het zijn vaak kleine dingen die je anders moet gaan doen. door deze kleine aanpassingen in je dagelijkse leven zal je flink besparen op je energierekening. Met de bespaartips van voordeligst.nl bespaar je al snel honderden euro’s per jaar op je energie rekening

De piek –en-daltarief

maak gebruik van de piek –en-daltarief, gebruik bijvoorbeeld je wasmachine zoveel mogelijk tijdens het daltarief. Door gebruik te maken van het daltarief gebruik je een lagere energietarief, wat weer voor zorgt dat voor een lagere energierekening.

Ben je van plan om een nieuwe wasmachine te kopen, let dan op het energielabel.

Er zit een groot verschil tussen de wasmachines als het om energieverbruik gaat. Vergelijk daarom altijd de verplichte energielabels die bij de wasmachine horen. Een wasmachine met het label A is qua aanschafprijs duurder, maar uiteindelijk ben je goedkoper door dat je bespaart op de energiekosten.

Probeer zoveel mogelijk je was op te hangen.

Een droger is een grote energie verspiller. Je bespaart al snel 30 euro per jaar als je de was ophangt ipv in de droger te stoppen.

Zorg ervoor dat je koelkast waterpas staat

Staat je koelkast niet waterpas?. Dan is de kans groot dat je onnodig energie verspeelt. Doordat je koelkast niet waterpas staat bestaat er een mogelijkheid dat de deuren van je koelkast op een kiertje blijven staan. Op deze manier kan er warme lucht binnendringen die ervoor zorgen dat de temperaturen hoger worden en daarom ook meer energie gaat verbruiken.

Staat jou koelkast op de juiste plek?

Zorg ervoor dat de koelkast minimaal 10cm afstand heeft van de wand. De achterkant van de koelkast geeft warmte, doordat er te weinig afstand is tussen de koelkast en de wand is er een kans dat de warmte niet goed wordt verdeeld. Door minimaal 10cm afstand te houden van de wand bespaart u weer op de energie kosten.

Laat apparaten niet onnodig stand-by staan.

Iedereen vergeet wel is ze stekker van je telefoon lader in het stopcontact, of je hebt simpel weg veel apparatuur in huis dat je niet vaak gebruikt. Zorg ervoor dat je de apparaten die niet vaak gebruikt worden van het stroom afhaalt. Laat ook niet onnodig apparatuur stand-by staan als je weg gaat of naar bed gaat. Zet alles helemaal uit en je zal zien dat je hierdoor flik kan besparen.

Bespaar op energie