» » Gaat u binnenkort een zorgverzekering afsluiten? Let dan goed op

Gaat u binnenkort een zorgverzekering afsluiten? Let dan goed op

Geplaatst in: Geldzaken | 0

Let goed op je basisverzekering.

De basisverzekering is vastgesteld door de Rijksoverheid, die bepalen wat de dekking van de basisverzekering zal worden. Ieder jaar veranderd de dekking van de basisverzekering, daarom is het belangrijk dat je ieder jaar goed controleert wat er in de basisverzekering is toegevoegd, het kan zijn dat er nu extra opties zijn toegevoegd in het basispakket waardoor je geen aanvullende zorgverzekering  hoeft af te sluiten. Gelukkig zijn de basisverzekeringen overal het zelfde. Het voordeel is dat je maar één keer hoeft te vergelijken over de prijzen.

Bent u van plan om een aanvullende verzekering erbij te nemen?

Helaas zal het basispakket niet alle zorg dekken die u nodigt heeft. Daarom kan het financieel voordelig zijn als u een aanvullende verzekering erbij neemt, bij een aanvullende verzekering moet u denken aan bril en/of lenzen, tandheelkundige, alternatieve geneeswijzen en anticonceptie ook zal er in de meeste gevallen de wat duurdere medicatie worden vergoed. Een aanvullende verzekering kunt u zelf samenstellen met de opties die u denkt nodig te hebben voor uw gezondheidssituatie. Als u van plan bent om alleen de basisverzekering te nemen, moet u goed voor uzelf nagaan of het financieel haalbaar is om de zorgkosten te dekken die uw anders in het aanvullend verzekeringspakket zou hebben gehad.

Zelf je eigen risico instellen.

Bij elke zorgverzekeraar heb je te maken met de verplichte eigen risico van €385 tot een maximale van €885. Het is ook mogelijk om de eigen risico te verhogen zodat je maandpremie lager wordt. Als je ieder jaar niet zoveel gebruik maakt van je zorgverzekering dan, kan je deze verhogen zodat je minder premie betaald per maand.  Maar mocht je in het ergste geval bijvoorbeeld worden opgenomen in het ziekenhuis en je bent verplicht om een paar dagen te blijven en de kosten bedragen €1000. Dan ben je verplicht om de €885 zelf te betalen, en de zorgverzekeraar zal de overige €115. Bij de zorgvergelijker van voordeligst, is het mogelijk uw zorgverzekering helemaal naar uw wens te maken.

Je huidige zorgverzekering opzeggen?

Als je van plan bent om in november  t/m 31 december over te stappen van zorgverzekering, dan zal jou nieuwe zorgverzekeraar automatisch jou huidige contract opzeggen, de consument hoeft verder niks meer te regelen om zijn contract te beëindigen.

Op uitzondering van sommige Nederlanders  is het mogelijk om elders in het jaar over te stappen van zorgverzekering.  Deze uitzondering is geldig voor jongeren die 18 jaar zijn worden, bij huwelijks scheidingen en voor militairen die uitdienst zijn gegaan.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe zorgpremie van 2018 en zorgnieuws? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle zorgnieuws 2018.