» » De Groene Revolutie

De Groene Revolutie

Geplaatst in: Geldzaken | 0

Looking for information about green economy?

In de jaren ’70 werd ontdekt dat de ozonlaag werd uitgeput door kunstmatige chemicaliën. Sindsdien is het wereldbewustzijn van de menselijke impact op onze planeet steeds groter geworden. De Europese Unie heeft zich gecommitteerd aan het bereiken van CO2-neutraliteit met haar Europese routekaart voor 2050, die vorm kreeg in de Europese klimaatwet voor 2050. Dit betekent dat het heeft beloofd de koolstofemissies te verminderen tot het punt waarop ze in evenwicht zijn met de koolstofabsorberende stoffen in de wereld, zoals bodem, bossen en oceanen. Wereldwijd sentiment is toegewijd aan verantwoordelijkheid voor het milieu. Dit heeft op zijn beurt geleid tot grote duurzame-energiebedrijven zoals Orsted, Siemans Gamesa, JinkoSolar, Bloom energy en Iberdrola, die zijn ontstaan om de weg te wijzen naar een schonere, groenere toekomst voor commerciële ondernemingen. Ze zijn er niet alleen in geslaagd om een impact op het milieu te hebben, maar ze vertonen ook tekenen van een groot groeipotentieel als bedrijven.

Orsted

Dit enorme in Denemarken gevestigde bedrijf levert groene stroom aan 15 miljoen mensen in de wereld. In 2008 ondergingen ze het proces om hun kolen- en gasgestookte centrales om te bouwen voor duurzame biomassa en in 2016 werden ze beursgenoteerd als een van ’s werelds snelst groeiende energiegroepen.

In termen van marktprestaties presteerde Orsted beter dan de S&P 500 van 2018 tot 2020. De marktkapitalisatie groeide in die tijd met 140%. In het eerste kwartaal van 2021 was er een achterstand in de financiële prestaties, maar dit werd vooral als een hapering beschouwd. Een andere uitdaging die het bedrijf onlangs heeft moeten overwinnen, waren de problemen met de kabelbescherming. Het heeft het bedrijf ongeveer 3 miljard DKK gekost om het op te lossen. Begin juni daalde de koers van het aandeel aanzienlijk, maar maakte tegen het einde van de maand een comeback.

Orsted heeft belangrijke internationale partnerschappen opgezet in Japan, Korea, Noorwegen en Schotland. Ze hebben ook een offshore windcontract van 1.148 MW gekregen in New Jersey. De overvloed van hun bekroonde offshore-projecten en het succes van hun offshore windfaciliteiten maken Orsted een duurzaam bedrijf, dat je in de gaten moet houden op de Europese roadmap voor 2050. De capabele CEO van Orsted, Mads Nippers, zegt dat hij vastbesloten is om ‘direct beslissende acties te ondernemen om de klimaatverandering te stoppen en een betere toekomst te creëren’.

Bloom energy

CEO KR Sridhar runt een bedrijf dat de allernieuwste technologie gebruikt om schone energiebronnen te combineren. Hij zegt dat zijn morele verbintenis voortkomt uit zijn erkenning dat ‘het klimaat de toestand waarin het nu verkeerd niet kan handhaven’. Zijn boodschap lijkt te zijn gehoord, aangezien 25 van de Fortune 100-bedrijven Bloom-klanten zijn. Andere klanten van Bloom-energie zijn leiders in de gezondheidszorg, de financiële dienstverlening en de detailhandel. Sridhar kan er trots op zijn dat de Bloom energy solid oxide brandstofcel het meest efficiënte elektriciteitsopwekkingsapparaat ter wereld is. Het gebruikt aardgas, biogas en waterstof als brandstof om stroom te produceren, zodat de uitstoot niet smogvormend is. In 2020 lanceerde Bloom een ambitieus biogas-naar-elektriciteitsproject in India om schone stroom te leveren aan Indiase bedrijven.

In het eerste kwartaal van 2021 was de omzet van Bloom-energie op jaarbasis met 24% gestegen. Nadat het bedrijf de resultaten over het tweede kwartaal bekendmaakte, daalden de aandelen met 2,39%, maar de aandelenkoersen stegen in het tweede kwartaal nog steeds met 84,15% ten opzichte van het eerste kwartaal. De projecten van Bloom energy zijn ambitieus en hun technologie is van hoge kwaliteit, wat dit een bedrijf maakt voor handelaren om in de gaten te houden.

Iberdrola

Dit hoogvliegende bedrijf is een enorme producent van onshore en offshore windenergie. Iberdrola produceert hydro-elektrische energie, fotovoltaïsche zonne-energie, groene waterstofenergie en haar energiecentrales kunnen thermische energie omzetten in elektriciteit. De milieu-impact van dit soort elektriciteit is veel kleiner in vergelijking met traditionele methoden. CEO Ignacio Galan, een gediplomeerd industrieel ingenieur, blijft hardnekkig volhouden dat ‘om het emissievrije doel te bereiken, je systemen nodig hebt die nul uitstoten’. De prestaties van Iberdrola in het eerste kwartaal van 2021 overtroffen de verwachtingen, met een nettowinst van 12%. Aan het einde van het tweede kwartaal was de nettowinst in de eerste helft van het jaar met 84% gestegen.

Een van de ambitieuze projecten van Iberdrola is het creëren van smart grids, die gebruikersgedrag integreren in hun prestaties. Deze aanpak zal naar verwachting zowel de duurzaamheid als de leveringszekerheid vergroten. Ze onderzoeken ook de elektrificatie van transport, bouw en industrie. Kortom, hun visie en ambitie bereiken nog lang niet hun einde en lijken voorbestemd om hen de komende jaren meer bekendheid te geven.

Wordt de toekomst nog groener?

De groene energiesector wordt steeds populairder. De plannen, projecten en technologie van groene reuzen zoals Bloom energy, Orsted en Iberdrola zullen de wereld doen blijven stilstaan en opmerken. Blijf op de hoogte van de aandelenkoersen via een mobiele app voor het verhandelen van CFD-aandelen, zodat u er altijd klaar voor bent als er kansen ontstaan. Veel CFD-aandelenhandel-apps worden geleverd met ingebouwde grafieken en analysetools om u onderweg op de hoogte te houden, dus als u vanuit financieel oogpunt gefocust bent op de Europese 2050-roadmap, bent u altijd bij.

Vestle (voorheen handelend onder de naam iFOREX) is een handelsnaam van iCFD Limited, die door de Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC) is gelicenseerd en gereguleerd onder vergunningnummer 143/11. Het materiaal in dit document zijn gecreëerd in samenwerking met Vestle en mag op geen enkele wijze worden uitgelegd, expliciet noch impliciet, direct noch indirect, als beleggingsadvies of als aanbeveling of suggestie voor een beleggingsstrategie met betrekking tot een financieel instrument, op welke manier dan ook. CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 73.08 % van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. De in dit document vermelde resultaten uit het verleden of gesimuleerde resultaten uit het verleden vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. Let op: berekeningen van in het verleden behaalde resultaten kunnen de futures vertegenwoordigen en niet de onderliggende waarde. Volledige disclaimer: https://www.vestle.nl/legal/analysis-disclaimer.html

 

 

Source:  http://elbillader-guide.com/looking-for-information-about-green-energy-start-here/