» » De voordelen van een (snor)fietsverzekering?

De voordelen van een (snor)fietsverzekering?

Geplaatst in: Geldzaken | 0

Bromfietsverzekering

Fietsverzekering

In een land met zoveel fietsen (meer dan 25 miljoen), is het niet gek dat er ook een heleboel fietsen worden gestolen. Een fietsverzekering is dan zeker gewenst. Alle fietsen kunnen eenvoudig verzekerd worden; Nieuw of tweedehands, maakt daarbij in principe niets uit. Zelfs e-bikes en elektrische fietsen worden geaccepteerd.

Dit houdt in dat bij eventuele diefstal, het volledige aankoopbedrag wordt vergoed. Voor fietsen ouder dan 3-5 jaar wordt vaak een lager bedrag vergoed. Een eigen risico is over het algemeen niet van toepassing. Dit hangt volledig af van de verzekeraar en met welke voorwaarden je akkoord bent gegaan. Sommige aanbieders bieden zelfs een track&trace zender aan die op de fiets gemonteerd wordt. Hierdoor kan de fiets bij diefstal eenvoudig worden getraceerd. Hierdoor is het van belang om alle opties van tevoren te bekijken. Je bent daarnaast ook verzekerd bij schade die je ongehoopt aanbrengt bij iemand anders.

Fietsaccessoires zijn over het algemeen meegenomen in een standaard verzekering. Sommige aanbieders hebben echter wel een maximum bedrag ingesteld. Of er wordt een scheiding gemaakt tussen accessoires die wel of niet gemonteerd zitten aan de fiets. Een fietsaccu wordt in sommige gevallen meeverzekerd, maar zeker niet altijd.

De looptijd is over het algemeen 1 tot 3 jaar. Er zijn ook mogelijkheden bij aanbieders om dagelijks op te kunnen zeggen. Zo zit je nooit voor langere tijd ergens aan vast.

Een fietsverzekering is ook van toepassing in het buitenland. Hierbij geldt de werelddekking. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je op vakantie gaat in het buitenland en de fiets meeneemt.

De normale dekking beschermt je tegen diefstal en schade bij anderen. Daarnaast heb je nog aanvullende dekkingen. Hieronder valt onder andere pechhulp, zodat je er nooit alleen voor staat als je gestrand langs de weg staat.

Ook een rechtsbijstandsverzekering kan handig zijn wanneer je graag juridische hulp wilt ontvangen bij een ongeval.

Er zijn ook nog speciale verzekeringen. Dit is een verzekering voor specifieke situaties, zoals bij gebruik van een bakfiets, e-bikes, elektrische fietsen, mountainbike of racefiets. Hier gelden dus ook andere voorwaarden ten opzichte van de reguliere fiets.

Snorfietsverzekering

Als een brommer op jouw naam geregistreerd staat, ben je wettelijk verplicht om je WA (wettelijke Aansprakelijkheid) te verzekeren. Met een snorfietsverzekering van Diks ben je dus altijd verzekerd bij schade aan anderen. Daarbij kun je je nog aanvullend verzekeren tegen diefstal van de snorfiets en persoonlijke schade aan je snorfiets bij een ongehoopte aanrijding.

Je verzekert altijd je fiets of snorfiets, en dus niet de persoon die er op rijdt. Hierdoor maakt het niet uit wie er op de (snor)fiets rijdt wanneer er een aanrijding plaatsvindt. Dit houdt wel in dat een ongevallen-opzittendenverzekering aan te bevelen is. Hiermee is de opzittende verzekerd als er op jouw (snor)fiets schade wordt aangebracht aan personen tijdens een ongeval.