» » In 3 stappen eenvoudig overstappen van energieleverancier

In 3 stappen eenvoudig overstappen van energieleverancier

Geplaatst in: Besparen | 0

Energie leverancier

Het overstappen naar een nieuwe energieleverancier klinkt voor veel mensen als een hoop werk en een heleboel ongewenste stress. Terwijl dit in de praktijk vaak reuze meevalt en maar een paar minuten in beslag neemt. Welke soorten energie zijn er eigenlijk? Wil je ook kosteloos en op een veilige manier overstappen naar een andere energieleverancier? We helpen je bij dit proces en leggen je precies uit hoe je in drie eenvoudige stappen kunt overstappen. Zo ben je altijd verzekerd van de laagst mogelijke prijs en bespaar je al snel honderden euro’s per jaar!

Stap 1: Geef je postcode + huisnummer door om het aanbod te bekijken

Wanneer je je postcode en huisnummer hebt doorgegeven, wordt er automatisch een aanbod gegenereerd met beschikbare energieleveranciers. Vervolgens kun je je energieverbruik voor stroom en gas aangeven, zodat er een offerte op maat samen gesteld kan worden. Wek je zelf zonne-energie op door middel van zonnepanelen? Geef dit dan aan in het menu. Dit zal je maandelijkse kosten positief beïnvloeden.

Stap 2: Geef je persoonlijke voorkeuren op

Vervolgens geef je je persoonlijke voorkeuren aan. Wat is bijvoorbeeld je voorkeur met betrekking tot Groene stroom? Wil je graag duurzame stroom die opgewekt in Nederland, binnen Europa of heb je geen voorkeur? Uiteraard kun je ook kiezen voor grijze stroom, die voornamelijk wordt gemaakt uit gas, steenkool of kernenergie. Groene stroom is daarentegen afkomstig uit duurzame bronnen.

Daarnaast maak je de keuze over de contractsduur. Je kiest daarbij voor een periode tussen de 1-5 jaar. Daarbij heb je ook de mogelijkheid om de prijs vast te zetten of op variabel te laten staan. De prijs kan in dat geval doen stijgen of dalen gedurende de looptijd van je contract.

Stap 3 Opties bekijken en keuze maken

Nadat alle benodigde gegevens zijn verzameld, zul je een overzicht te zien krijgen met alle energieleveranciers die voldoen aan je wensen en behoeften. Via het menu kun je een prijs per maand of per jaar zichtbaar krijgen. Houdt er rekening mee dat de eenmalige korting evenredig wordt verdeeld over het aantal maanden binnen de duur van je gekozen looptijd.

Heb je een keuze gemaakt en wil je graag overstappen?

1) Maak een keuze in welke energieleverancier het beste bij je past
2) Vul het formulier in en vervolgens wordt de overstap automatisch geregeld
3) Je ontvangt direct bevestiging via de mail. Je hoeft verder niets te ondernemen
4) Je krijgt 14 kalenderdagen bedenktijd om alsnog af te zien van de overstap
5) Normaal gesproken kan de overstap binnen zes weken worden gerealiseerd