» » Design en akoestiek in ons huis

Design en akoestiek in ons huis

Geplaatst in: Huis & Tuin | 0

Onderzoek na onderzoek toont aan dat een slechte akoestiek bewust en onbewust een invloed heeft op mensen. We raken geïrriteerd en gestrest wanneer de akoestiek niet optimaal. En dat terwijl dit probleem vaker dan gedacht voorkomt in kantoren en openbare gebouwen, maar ook woningen. Bovendien is langdurige blootstelling aan een slechte akoestiek zelfs nadelig voor onze gezondheid. Niet voor niets bestaat er in de huidige wetgeving verplicht meer aandacht voor geluidsproblemen. 

Perfecte Akoestiek in huis

Akoestische metingen en oplossingen

Perfect Acoustic is een bedrijf met reeds twintig jaar ervaring op dit gebied. Het werd opgericht vanuit het doel akoestische elementen te ontwikkelen die aan de kwaliteits- en designeisen van de moderne persoon voldoen. Alle producten worden handgemaakt en zorgvuldig gecontroleerd. Ook kun je je eigen maat en ontwerp bestellen. Behalve voor deze producten ben je er ook aan het juiste adres voor akoestische metingen. Voor vragen over akoestiek kun je terecht bij Perfect Acoustic: https://perfectacoustic.nl/

Wat is akoestiek precies?

Akoestiek betreft de wetenschap die zich op de kenmerken van geluid richt. Geluiden bewegen zich voort via een medium, wat in de meeste gevallen de lucht in de omgeving is. Akoestiek gaat dus ook over de invloed die een ruimte op de klanken van het geluid heeft. Wanneer de kenmerken van een ruimte niet overeenkomen met het doel waarvoor deze wordt gebruikt, is er sprake van een slechte akoestiek. Dit betekent dat het geluid op verkeerde manieren wordt geabsorbeerd of juist teruggekaatst. 

Goede akoestiek is essentieel voor een fijne werk- en leefomgeving

Een goede akoestiek betekent minder stress. Voor kantoormedewerkers betekent dit ook nog eens een betere concentratie, een hogere productiviteit en een verbeterde werksfeer, onder andere omdat de spraakverstaanbaarheid verbetert. Natuurlijk geldt dit net zo sterk voor de thuissituatie. De akoestiek draagt net als het design en de inrichting van ons huis bij aan de sfeer en de beleving ervan door de bewoners. En aangezien we verreweg het grootste deel van ons leven op ons werk en thuis doorbrengen, is het des te belangrijker de akoestiek te optimaliseren. 

De akoestiek bij u thuis

Dat de akoestiek in veel woningen niet optimaal is, hebben velen de afgelopen periode moeten ondervinden. Gedurende de wereldwijde pandemie ging men steeds meer thuiswerken, waardoor we erachter kwamen dat onze woningen niet ideaal zijn om gezond te kunnen werken. En als je er niet optimaal gezond in kunt werken, is het eveneens onmogelijk om er optimaal gezond in te leven. Gelukkig weten professionele bedrijven als Perfect Acoustic hier effectieve en smaakvolle oplossingen voor te bieden. 

Muziek en films

Al hoef je niet vanuit huis te werken, een goede akoestiek is wederom van onschatbare waarde wanneer het aankomt op het goed kunnen ontspannen. Zeker wanneer je van je favoriete muziek wilt kunnen genieten of in je thuisbioscoop een goede film wilt kijken. Zonder de juiste hulpmiddelen zal het gewenste geluid niet worden bereikt. Perfect Acoustic weet de akoestiek met zijn strakke en stijlvolle panelen en diffusors te optimaliseren. De artikelen passen perfect bij het design van een moderne, strakke woning en dragen bij aan de uitstraling daarvan.