» » Hoe verbeter ik de snelheid van m’n internetverbinding? 5 handige tips!

Hoe verbeter ik de snelheid van m’n internetverbinding? 5 handige tips!

Geplaatst in: Technologie | 0

Snelheid verbeteren

Wil je graag de snelheid van je internetverbinding verbeteren? Volg dan snel deze eenvoudige tips op en verbeter je snelheid direct!

1) Test de snelheid van je internet

Het is belangrijk om te starten met het uitvoeren van een online speedtest. Hier wordt duidelijk wat de snelheid is van jouw huidige internetverbinding. Ben je verbonden via een draadloze wifi-verbinding? Dan zal je snelheid altijd iets lager uitvallen dan wanneer je verbonden met een netwerkkabel. Daarnaast is de verbinding altijd sneller en krachtiger wanneer je zo dicht mogelijk bij het aansluitpunt (modem) bent. Op deze wijze krijg je daadwerkelijk een goede weergave van de maximale snelheid van je verbinding.

 

2) Controleer op mogelijke virussen of spyware

Virussen en spyware spelen nog steeds een grote rol in het vertragen van je computer en het tevens langzamer maken van je internet. Het is daarom aan te bevelen om goede antivirussoftware op je computer te installeren. Het zorgt er voor dat je computer schoon blijft, verbetert daarnaast de prestaties van je internetverbinding en garandeert ook nog eens enige veiligheid bij bijvoorbeeld internetbankieren.

 

3) Verbeter je wifi-ontvangst

Optimaliseer je wifi-ontvangst door zo min mogelijk weerstand te creëren. Het bereik van wifi haalt eenvoudig enkele tientallen meters.. Daarentegen zijn dikke muren of vloeren vaak wel een blokkade en zorgen voor minder stabiliteit en lagere snelheden van het internet.
Je hebt de weerstand geminimaliseerd en je bent nog steeds niet tevreden over de snelheid? Probeer dan eens te wisselen van wifi-kanaal. Wanneer je veel buren hebt (bijvoorbeeld in een flat of appartementencomplex), dan is de kans groot dat meerdere personen gebruik maken van hetzelfde kanaal. Hoe meer mensen op hetzelfde kanaal, hoe lager je snelheid zal zijn.
Pas je kanaal eenvoudig aan, door de volgende stappen te volgen:

  • Op de achterzijde van je modem zit een sticker waar een internetadres op staat. Ga via je browser naar desbetreffende website en log-in met de benodigde inloggegevens (weergegeven op het modem of in de handleiding).
  • Ga naar de instellingen voor ‘draadloos internet’.
  • Kies een ander kanaal en klik op opslaan
  • Start je modem opnieuw op, zodat je zeker weet dat de wijzigingen zijn doorgevoerd
  • Voer opnieuw een speedtest uit en zie of het gekozen kanaal de snelheid heeft verbeterd. Is dit niet het geval? Probeer dan gerust een ander kanaal en kies de snelste mogelijkheid.

 

4) Verzamel een gemiddelde snelheid

Voer gedurende de week meerdere speedtests uit op verschillende dagen en tijdstippen. Na een week ben je in de mogelijkheid om een gemeten snelheid te vergelijken met de providers beloofde snelheid. Zit hier een verschil in dat groter is dan 20%? Dan kun je er zeker een telefoontje aan wagen en aan je provider vragen waar dit verschil vandaan komt. Vraag hen of ze de lijn eens doormeten, om daarmee de actuele snelheid te achterhalen van je verbinding.

 

5) Aanbod van providers vergelijken

Is de snelheid van je internet nog steeds niet snel genoeg voor je? Dan is het tijd om te gaan kijken naar alternatieven. Vergelijk snel en eenvoudig andere aanbieders en bereken direct welke internetsnelheid ze kunnen bieden voor jouw specifieke adres. In veel gevallen bespaar je ook nog op je kosten door gebruik te maken van speciale voordeelacties.