» » Op een voordelige manier aan school werken

Op een voordelige manier aan school werken

Geplaatst in: Technologie | 0

Of we nu zelf nog naar school gaan of onze kinderen, we weten allemaal hoe het is en hoeveel geld je ermee kwijt bent. Hoewel studeren super belangrijk is, kost het wel veel geld. Denk maar eens aan de schoolboeken die je vroeger betaalde voor jezelf of nu moet betalen voor je zoon of dochter. Het zijn forse bedragen, die niet iedereen zomaar heeft. Het is daarom verstandig om op de rest van je schoolspullen te besparen, omdat je schoolboeken nu eenmaal nodig hebt. Hoe je dat doet, leggen we in dit artikel uit.

Laptop met Windows 11

Zorg voor een goedwerkende laptop

Een laptop is enorm belangrijk als je studeert. Hij is zelfs belangrijk als je kinderen hebt op het basis- of middelbaar onderwijs. Met steeds meer thuis studeren, is een laptop onvermijdelijk geworden. Buiten alle vergaderingen met school, kun je zo’n laptop voor veel meer zaken gebruiken. Zo kun je er hopelijk jouw hele schooltijd van genieten, want hij gaat natuurlijk een hele lange tijd mee. Een laptop is uiteraard niet voordelig, maar het is wel een belangrijk product wat je nodig hebt voor school. Zie het als een investering, waar je veel aan hebt. Een laptop gaat je namelijk ook helpen. Aantekeningen maken via je laptop is natuurlijk veel fijner dan op papier. Zo kun je alles online verzamelen en heb je geen papier meer nodig. Dat is dus ook nog een veel duurzamere optie! 

Kies voor Windows 

Uiteraard heb je op je laptop een besturingsprogramma nodig, anders kun je er niet zoveel mee. Je hebt zo’n programma al nodig wil je online met school kunnen vergaderen. Het is daarom ook belangrijk dat je voor het juiste besturingsprogramma kiest. Met een net vernieuwd systeem, kun je het beste windows 11 kopen. Het handige van Windows 11, is dat deze in verschillende versies wordt uitgebracht. Zo is er bijvoorbeeld een ‘Education’ versie, wat natuurlijk een ideaal systeem is als je voor school veel op je laptop moet werken. 

Microsoft Office aanschaffen

Als je op je laptop werkt voor school, zul je hoe dan ook aantekeningen moeten maken. Microsoft Word is dan een programma wat je veel zal gebruiken. Daarom is het verstandig om microsoft office 2021 te downloaden. Met dit pakket heb je alle apps die je nodig hebt binnen handbereik op je laptop. Je kunt dan werken met programma’s zoals Word, Excel, PowerPoint, Publisher en Access, maar ook Outlook hoort hier bij. Dit betekent dat je jouw mail nooit meer via het internet hoeft te openen, want je hebt de app gewoon op je laptop. 

Zet je schoolboeken te koop

Als je gaat studeren, horen er automatisch schoolboeken bij jouw studie. Deze moet je bestellen en zijn best duur. Dat werkt dus wel anders dan op de middelbare school, waar je alles kreeg. Uiteraard betaalde je ouders daar ook voor. Het verschil is wel dat je nu je schoolboeken niet meer in kunt leveren op school als het jaar voorbij is. Wat er dan vaak gebeurt is dat de schoolboeken die je niet meer nodig hebt in de kast verdwijnen of weggegooid worden na zoveel tijd. Zonde is dat natuurlijk, ook van het geld wat je erin hebt geïnvesteerd. Het beste wat je kunt is dan je schoolboeken verkopen. Dat kan via verschillende websites, wellicht zelfs op de site waar je ze hebt gekocht. Zo kun je nog een leuk zakcentje verdienen.

Zorg voor ontspanning

Als je 5 dagen in de week naar school gaat, vergt dat enorm veel concentratie. Het is daarom belangrijk om op je vrije dagen goed te ontspannen. Dit kan zijn door een boek te lezen, of door bijvoorbeeld te gamen op de playstation. Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een dagje weg met je vrienden of vriendinnen of lekker sporten.