» » TOP 5 beleggingsapps

TOP 5 beleggingsapps

Geplaatst in: Geldzaken | 0

Geld sparen via de bank is met de huidige spaarrente niet rendabel meer, daarom gaan steeds meer mensen beleggen in aandelen. Tegenwoordig hoef je daarvoor geen specialist meer te zijn en kun je met behulp van speciale beleggingsapps zelf beleggen en vaak al met een kleine inleg. In een wereld waar allerlei beleggingsapps je om de oren vliegen is het soms lastig om het overzicht te behouden en om de juiste keuze te maken. In dit artikel lees je waar je op moet letten en wat in onze ogen de beste 5 beleggingsapps van dit moment zijn.

Beleggingsapp voor Aandelen

Wat is beleggen eigenlijk?

Als je belegt, dan koop je een stukje van een bedrijf. Maakt een bedrijf winst, dan profiteer jij daar van mee. Als je het goed doet is aandelenhandel dus ontzettend winstgevend, maar je moet wel goed opletten in welk bedrijf je belegt. Als je het namelijk verkeerd aanpakt, kan  het je behoorlijk wat geld kosten. Als je zelfstandig gaat beleggen is het dus aan te raden om je eerst te verdiepen in de markt voordat je begint.

Ben je nieuw op het gebied van beleggen of laat je het liever aan een ander over, dan kun je ervoor kiezen om te beleggen onder begeleiding van bijvoorbeeld jouw bank. Vaak bieden zij verschillende portfolio’s aan met verschillende risicoprofielen. Hoe meer risico je neemt, hoe groter je winst kan zijn, maar ook hoe groter je verlies kan worden.

Beleggen via een app

Tegenwoordig hoef je niet letterlijk meer naar de aandelenbeurs om te beleggen, maar kun je dit eenvoudig doen met een paar drukken op de knop via speciale beleggingsapps. Er zijn er ontzettend veel, dus wij hebben de beste 5 voor je op een rijtje gezet.

1. Mobile Trader: Online Trading

Met stip op 1 hebben wij Mobile Trader: Online Trading staan. Met deze app kun je niet alleen in aandelen beleggen, maar kun je ook in valutaparen beleggen, in derivaten, in grondstoffen en nog veel meer. Beginners kunnen in eerste instantie een simulatieversie uitproberen om te kijken of het bij ze past of niet.

2. eToro

Met eToro kun je ook eerst een demoaccount aanmaken met €100.000 aan oefengeld om uit te vinden hoe beleggen precies werkt. Ook met eToro kun je op verschillende manieren beleggen.

3. DEGIRO

DEGIRO is een goede app voor zowel beginners als experts. Met deze app kun je wereldwijd beleggen in de populairste ETF’s, valuta, obligaties, grondstoffen en nog veel meer.

4. Easybroker

Voor beginners heeft deze app ook de mogelijkheid om te beleggen via een testaccount om het handelen onder de knie te krijgen. De app biedt aandelen van 150 beurzen aan, verschillende valuta’s en obligaties. 

5. SAXO Bank

Deze app is ook weer geschikt voor zowel beginnende als ervaren beleggers. Via deze app kun je ervoor kiezen om zelf te beleggen of om dit uit handen te geven zodat je zelf eigenlijk niets hoeft te doen. Ook deze app biedt verschillende soorten aandelen aan. Beleg in ETF’s, aandelen, obligaties of in specifieke beleggingsfondsen.