» » Van enkel naar dubbel glas: een gids voor huiseigenaren

Van enkel naar dubbel glas: een gids voor huiseigenaren

Geplaatst in: Huis & Tuin | 0

De overstap van enkel naar dubbel glas is een slimme zet voor elke huiseigenaar. Het biedt niet alleen een betere isolatie en energie-efficiëntie, maar verbetert ook het wooncomfort. In deze blog lees je alles wat je moet weten over het vervangen van enkel glas door dubbel glas.

Dubbel Glas

De voordelen van dubbel glas

Dubbel glas, bestaande uit twee glasplaten met een ruimte ertussen, biedt aanzienlijke voordelen ten opzichte van enkel glas. Deze voordelen omvatten:

  • Energie-efficiëntie: Dubbel glas biedt uitstekende isolatie, waardoor warmteverlies in de winter wordt verminderd en de koelte binnen blijft in de zomer. Dit kan leiden tot een verlaging van de energierekening.
  • Geluidsisolatie: De extra laag glas en de luchtruimte er tussenin dempen geluiden van buitenaf, wat zorgt voor een rustigere en aangenamere leefomgeving.
  • Vermindering van condensatie: Bij enkel glas kan condensatie optreden, wat kan leiden tot schimmel- en vochtproblemen. Dubbel glas vermindert deze condensatie aanzienlijk.
  • Verhoogde veiligheid: Dubbel glas is moeilijker te breken dan enkel glas, wat een extra veiligheidsmaatregel voor je huis betekent.

Het vervangen van enkel glas door dubbel glas

Bij het vervangen van enkel door dubbel glas zijn er een paar belangrijke punten om rekening mee te houden:

  • Kozijnen controleren: In sommige gevallen moeten bestaande kozijnen worden aangepast of vervangen om dubbel glas te kunnen installeren. Het is belangrijk om een professional te raadplegen om de staat van je kozijnen te beoordelen.
  • Soorten dubbel glas: Er zijn verschillende soorten dubbel glas beschikbaar, waaronder standaard dubbel glas, HR (hoogrendementsglas) en HR++. Elke soort heeft zijn eigen karakteristieken en prijsklasse.
  • Kosten: De kosten voor het vervangen van enkel door dubbel glas variëren. Factoren zoals het type glas, de grootte van de ramen en de staat van de kozijnen spelen hierbij een rol.
  • Installatie: Het is aan te raden om de installatie door een erkende glaszetter te laten uitvoeren. Dit garandeert een correcte plaatsing en maximaliseert de voordelen van dubbel glas.

Langetermijninvestering

Het vervangen van enkel door dubbel glas is een investering die zich op de lange termijn uitbetaalt. Naast de onmiddellijke verbetering in comfort en veiligheid, draagt het bij aan de waardevermeerdering van je huis. De energiebesparing die je realiseert, zal zich op den duur vertalen in een lagere energierekening, waardoor de investering zichzelf terugbetaalt.

Kortom, de overstap van enkel naar dubbel glas is een verstandige beslissing voor elke huiseigenaar. Het verbetert niet alleen het comfort en de energie-efficiëntie van je huis, maar het draagt ook bij aan een lagere energierekening en een verhoogde woningwaarde. Door rekening te houden met de verschillende aspecten van dubbel glas en de installatie door professionals te laten uitvoeren, kun je jarenlang genieten van de vele voordelen.