» » Voordelig en zuinig jouw huis verwarmen? Kies voor elektrisch!

Voordelig en zuinig jouw huis verwarmen? Kies voor elektrisch!

Geplaatst in: Besparen | 0

Elektriciteit, we kunnen er niet meer om heen. Niet alleen omdat heel veel apparaten elektrisch werken, maar ook omdat het een duurzamere vorm is. Tegenwoordig wordt er steeds vaker de switch gemaakt naar elektrisch. Die switch is bijvoorbeeld goed zichtbaar bij auto’s. Je ziet veel meer elektrische auto’s op de weg dan een aantal jaar geleden. Dit is nou eenmaal duurzamer en dat geldt ook voor het verwarmen van je huis. Als je voordelig en zuinig het huis wil verwarmen, zul je de switch moeten maken naar elektrisch. Meer informatie lichten we hieronder toe.

Vrouw is Relaxed in een Hangmat met Elektrische Vloerverwarming 

Hierom verwarm je elektrisch

Elektrisch is de toekomst, omdat dit de duurzame optie is. Er wordt doorgaans eerder voor elektrisch gekozen om dit ook een snellere manier van opwarmen is. Als je bijvoorbeeld met aardgas werkt, ben je veel langer aan het wachten tot de ruimte op een aangename temperatuur is. Dit geldt andersom natuurlijk ook zo. Met elektrische verwarming, verwarm je een ruimte veel sneller, maar daardoor koelt deze ook sneller af als je de verwarming uitschakelt. Dat kan natuurlijk voor- en nadelen hebben. Als het je echt te warm wordt, dan is het huis zo afgekoeld. Wil je de temperatuur wat lager zetten om de energierekening laag te houden? Dat werkt in de praktijk al gauw anders. De ruimte zal namelijk al snel afkoelen.

Bovendien is het beter voor het milieu om elektrisch het huis te verwarmen. Ze willen van het gas af, omdat dat tegen de principes van duurzaamheid in is. We moeten daarom massaal elektrisch gaan verwarmen en bijvoorbeeld ook elektrische vloerverwarming nemen. Aangezien dat er toch aan zit te komen in de toekomst, kun je er het best maar meteen mee beginnen. 

Elektrische vloerverwarming 

Vloerverwarming is ten eerste zeer ideaal. Je hoeft op die manier nooit meer last te hebben van koude voeten in de winter. Bovendien kunnen ook alle radiatoren de deur uit. Dat geeft al snel een hoop rust in huis. Het zijn namelijk niet de mooiste dingen in huis en ze passen nooit zo goed bij het interieur. Daarnaast hangen ze vaak ook in de weg, waardoor je genoodzaakt bent om de inrichting te veranderen. 

Al met al zijn radiatoren geen goede toevoeging in je woning. Daarom is vloerverwarming ook zo ideaal, want dan heb je die radiatoren niet meer aan de muren hangen. Je zult zien als ze verwijderd zijn dat jouw woning meteen een stuk ruimer lijkt. 

Bovendien heeft de vloerverwarming zelf natuurlijk ook zijn voordelen. Je krijgt bijvoorbeeld een klokthermostaat bij de elektrische vloerverwarming geleverd. Met deze thermostaat heb je altijd inzicht in het stroomverbruik van de afgelopen tijd. Kijk met gemak terug wat je vorige maand hebt verbruikt, maar ook vorig jaar. Zo heb je dus voor jezelf inzichtelijk hoeveel je ongeveer kunt verwachten op je energierekening. Er is dus veel meer transparantie. 

Een vloerverwarming kan ook overal gelegd worden. Of je deze nu onder een tegelvloer wil plaatsen of onder laminaat. Het is allemaal mogelijk. Dat maakt het daarnaast ook mogelijk om de vloerverwarming in veel verschillende vertrekken te plaatsen. Of je deze nou in een kantoor laat leggen of in een woning. Iedereen heeft er altijd plezier van. In een woning zijn natuurlijk verschillende vertrekken aanwezig. 

Het is natuurlijk heerlijk om je bed uit te stappen en dat je voeten niet meteen bevriezen. Maar, ook in de badkamer is een vloerverwarming bijvoorbeeld ideaal. De keuken, woonkamer en hal mogen ook niet overgeslagen worden. Voornamelijk als je een woonkeuken hebt, zou je de vloerverwarming vanuit de woonkamer door willen trekken. Voordat je het weet wil je overal in huis een vloerverwarming. Het verstandigste is dan ook om meteen alles aan te pakken. Dan heb je daar op een later moment geen last meer van. In veel gevallen zou toch de vloer eruit moeten. Met andere woorden: een flinke klus.