» » Hoe stijl/decoreer je jouw tuin voordelig?

Hoe stijl/decoreer je jouw tuin voordelig?

Geplaatst in: Besparen | 0

De zomer is begonnen, dus het wordt tijd om de tuin aan te pakken, als je dat nog niet had gedaan. We gaan de komende maanden als het goed is veel tijd buiten doorbrengen. Dan is het wel fijn als de tuin er mooi en opgeruimd bij ligt. Maar, hoe decoreer je deze op korte termijn en dan ook nog eens zo voordelig mogelijk? We zetten een aantal tips voor je op een rijtje, zodat ook jij kunt gaan genieten van een stralende tuin deze zomer. 

Buitenspeelgoed van Buitenspeelgoed.nl

Creëer een chill ruimte

Je wil natuurlijk een lekker plekje hebben om te zitten in de zomer. Grote kans dat je al een loungeset of tuinset hebt staan, dan hoef je daar weinig aan te veranderen. Ben je toe aan wat anders, maar is je budget beperkt? Kijk dan eens rond op Marktplaats bijvoorbeeld. Er staan vaak hele leuke tuinsets of loungesets op voor een leuke prijs. Tweedehandse spullen zijn altijd een stuk voordeliger en minstens zo mooi! Zo heb je mooi een plekje zelf en kun je daarnaast nog een ruimte voor de kindjes creëren. Dan heeft iedereen straks een ruimte voor zichzelf om tot rust te komen en te spelen. Je maakt er op die manier een tuin van voor iedereen. 

Speelruimte voor de kids

Als je een chill plekje voor jezelf hebt in de tuin, wil je de kinderen natuurlijk ook een ruimte geven. Dat kan door een schommel of speeltoestel te laten plaatsen. Dat is natuurlijk ook afhankelijk van de ruimte die je hebt. Wellicht is de ruimte schaars en past er net een houten zandbak of houten speelhuis. Met het speelgoed van Buitenspeelgoed.nl vind je in ieder geval altijd iets wat bij jullie in de tuin past. Natuurlijk speelt de leeftijd van de kinderen ook een grote rol. Een houten zandbak past bijvoorbeeld niet bij elke leeftijd, terwijl een speeltoestel of voetbaldoel bijvoorbeeld weer niet leeftijdsgebonden zijn. Als je tuin niet zo groot is en de ruimte is beperkt, zul je wellicht willen wachten met een speeltoestel te kopen. Misschien past een zwembad beter op die plek, nu het toch zomer is. In de zomer heb je natuurlijk een plekje om af te koelen nodig. Daar kun je zelf ook nog eens veel profijt van hebben.  

Opfleuren met bloemen

Iedere tuin heeft kleur nodig. Dat regel je gemakkelijk door een aantal leuke plantjes aan te schaffen. Ook dat hoeft niet duur te zijn. Houdt de aanbiedingen in de supermarkt in de gaten. Vaak heb je al hele leuke hangers vol bloemen voor een paar euro. Die zijn leuk om te scoren voor in de tuin. Die hangers zijn ideaal als je bijvoorbeeld honden hebt, want die kunnen er dan niet bij komen. Hetzelfde geldt voor kinderen. 

Hoge plantenbakken kunnen dan ook een optie zijn. Zijn die naar jouw mening te duur en passen ze niet in het budget? Vraag dan eens bij een winkel na of ze nog pallets hebben liggen waar ze niks mee doen. Als je een pallet op zijn zijkant zet, kun je daar namelijk heel veel leuke kleine plantjes in stoppen. Dat geeft meteen heel veel kleur in de tuin. Als je geluk hebt kun je het zo voordelig maken als je wil! 

Als er ruimte voor is kun je ook bloemen in de tuin planten. Daar heb je natuurlijk wel grond voor nodig. Als je tuin helemaal betegeld is, valt die optie al af. Kijk daarom wat voor bloemen en planten er in jullie tuin passen en wat voor potten of hangers gewenst zijn erbij. Zo fleur je jouw familie tuin heerlijk op.