» » Waarom moet jij gaan shoppen op Black Friday?

Waarom moet jij gaan shoppen op Black Friday?

Geplaatst in: Besparen | 1

shoppen

 

Black friday? Je hebt er misschien wel eens van gehoord. Black Friday valt altijd op de eerste vrijdag na Thanksgiving. Een dag die niet alleen in Amerika, maar ook in Nederland wordt gevierd. Waar komt die traditie vandaan en wat is het nu eigenlijk precies? Dat hebben wij voor je uitgezocht!

 

Wat is Black Friday?

Je zult er wel eens van gehoord hebben, maar weet jij eigenlijk wel wat Black Friday precies inhoudt? De dag komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en wordt nu wereldwijd gehandhaafd. Op Black Friday kunnen winkelaars de meest geweldige aankopen doen. Artikelen worden op deze speciale dag met hoge kortingen verkocht. Gedurende de 24 uur worden online acties aangeboden en kortingen. Ook in de winkels zul je veel aanbiedingen tegenkomen. In Amerika wordt deze dag zelfs in bepaalde staten tot officiële vakantiedag gerekend, om precies te zijn in 24 van de 50 staten. In Nederland wordt deze dag ook uitgebreid gevierd met de hoogste kortingen. Ga maar eens een dagje shoppen op Black Friday, dan zul je zien waar wij het over hebben!

 

Wanneer is Black Friday?

De meeste mensen denken dat Black Friday elk jaar op een andere dag gevierd wordt. Dit is niet het geval. Black Friday is namelijk elk jaar de dag na Thanksgiving. Aangezien in Amerika bijna iedereen dan vrij is, gaat men het huis uit en de stad in. Black Friday geeft daarom ook een soort startschot om kerstinkopen te doen. Het is dan ook verstandig om op deze dag even langs enkele grote winkels te gaan om wat inkopen te doen. Een paar weken later is het al kerst, dus je bent niet eens veels te vroeg. Houd er wel rekening mee dat het behoorlijk druk kan zijn in de winkels! Vanaf je laptop shoppen is dus ook een goed idee. Houd de website www.goedkoop.nl in de gaten die dag om kortingscodes te ontvangen van verschillende websites. Geen zorgen! Veel websites houden het niet bij 1 dag en beginnen dus soms al wat eerder met aanbiedingen.

 

Hoe is Black Friday ontstaan?

De ontstaansgeschiedenis van Black Friday is niet helemaal duidelijk. Men weet wel dat de week voor Thanksgiving er altijd allerlei parades werden gehouden door Canadezen en Amerikanen. Vanaf de 19e eeuw werden deze parades gesponsord door de destijds grootste warenhuizen. Dit was een slimme manier om hun warenhuizen te promoten. Retailers speelden vervolgens weer in op deze reclamecampagnes. Dit werd gedaan met bijvoorbeeld deals en kortingen. Na enkele jaren werd het dus een gewoonte om in deze week reclame te maken voor de aankomende kerst producten. De eerste dag die na deze week valt is dus Black Friday, de dag na Thanksgiving.

 

Wat voor kortingen kun je verwachten?

Tijdens Black Friday gaan de meeste mensen al beginnen met kerstaankopen. Dit wordt uiteraard gedaan doordat producten met hoge kortingen de deur uitgaan. Niet alleen kleding wordt met korting verkocht, ook ander soort producten zoals elektronica of meubels. In sommige winkels kunnen de kortingen zelfs oplopen tot wel 80% korting! Abnormaal hoog! Je krijgt dan dus de kans om hartstikke mooie kerstcadeautjes in te kopen die normaal gesproken misschien wel echt te duur zouden zijn.

 

Wordt Black Friday overal gevierd?

Zoals eerder uitgelegd komt Black Friday uit de Verenigde Staten. Deze traditie heeft zich overal verspreid en wordt daarom wereldwijd gevierd. In Nederland worden hoge kortingen zowel in de winkels als online aangeboden. Twijfel dus niet en ga lekker shoppen op Black Friday dit jaar!

 

 

 

 

 

  1. […] koopt, die volgende week juist afgeprijsd zullen zijn. Nog belangrijker is het om dagen zoals Black Friday goed in de gaten te houden, dan kun je pas een hoop geld […]