» » Zo organiseer jij een gezellig filmavondje

Zo organiseer jij een gezellig filmavondje

Geplaatst in: Besparen | 0

Voor een gezellige filmavond hoef je tegenwoordig zeker niet meer altijd naar de bioscoop. Dankzij internet en tv kijk jij de mooiste, leukste, grappigste, spannendste en  nieuwste films gewoon thuis. Zeker met de huidige corona situatie kan het soms verstandiger zijn om openbare plekken te mijden en het zoveel mogelijk thuis gezellig te maken. In dit artikel leggen wij jou uit hoe je het perfect filmavondje thuis beleeft. Bij ieder punt hebben we een (bespaar)tip voor je! Zo wordt jouw filmavondje thuis nog voordeliger.  

Beeld en geluid 

Het is natuurlijk belangrijk dat je de film goed kan zien en horen. Als je maar in je eentje bent kun je makkelijk vanaf je laptop kijken, maar ben je met meerdere is het prettiger om  op een groter scherm te kijken. Ook geluid is belangrijk, je wilt immers dat iedereen de film goed kan verstaan. Soms is de kwaliteit van het apparaat waarop je de film kijkt iets minder, dan kun je ervoor kiezen een box aan te sluiten waardoor je het geluid beter hoort. 

Tip: Je kunt voor een leuke prijs een mini beamer kopen, zo creëer je thuis een ‘bioscoopgevoel’. 

De ruimte

Het fijnste is uiteraard dat de ruimte waarin je de film kijkt een beetje donker is. Zo komt de film het best tot zijn recht en heb je minder afleidingen. Een comfortabele bank of stoel zorgt er ook voor dat je meer kunt genieten van je filmavondje thuis. 

Tip: Verzamel alle dekentjes en kussen die je in huis kunt vinden zodat jij nog lekkerder film kan kijken. 

Snacks en drankjes 

Bij een filmavond mogen natuurlijk geen snacks ontbreken. Je kunt kiezen voor popcorn en chips, dat bevalt altijd goed. Maar het is ook leuk om je snacks op het thema van de film aan te passen. Een mierzoete romantische film is bijvoorbeeld net even iets leuker met een heerlijke cupcake of taart. Of wat dacht je van warme chocomel met chocolade bij een gezellige kerstfilm. 

Tip: Kijk voordat je jouw filmavondje gaat houden eens in de reclamefolders. Misschien zijn bij een bepaalde supermarkt jouw favoriete snacks wel in de aanbieding. 

De film 

Het belangrijkste ingrediënt van een goede film avond is natuurlijk een leuke film. Beslis dus voordat de filmavond begint welke film je gaat kijken. Zo kun je rustig een beetje onderzoek doen naar de recensies van de film. Je kunt natuurlijk een film kijken via Netflix, Videoland of Pathé Thuis maar, vergeet ook niet om even te kijken welke films ze op tv draaien. Je zult zien dat ze daar vaak verrassend leuke films laten zien. Kortom: er is genoeg keuze op internet en tv.

Tip: Vraag jij je af of je niet te veel betaalt voor je internet en tv? Je internet en tv vergelijken kan jou helpen om makkelijk een goedkoper abonnement af te sluiten.