» » Wanneer kun je het beste goud verkopen?

Wanneer kun je het beste goud verkopen?

Geplaatst in: Geldzaken | 0

Verkoop van Goud

Heb je gouden sieraden of gouden munten in huis? Dan is de kans aanwezig dat je dit geërfd hebt van een overleden familielid. In dat geval denk je er waarschijnlijk niet aan om het goud te verkopen. Begrijpelijk, want het goud heeft dan een emotionele waarde. Toch zijn er genoeg redenen op te voeren om goud toch van de hand te doen. Bezit je goud en wil je hier graag afstand van doen? Dan vraag jij je mogelijk af wat het beste moment is om goud te verkopen. Wij zetten hieronder een aantal situaties op een rijtje waarin goud verkopen interessant is.

Het goud ligt stof te vangen

Wanneer je een gouden sieraad geërfd hebt, draag je deze mogelijk iedere dag. Toch zijn er ook genoeg mensen die niet of nauwelijks iets met het goud doen. Zo ligt het sieraad regelmatig stof te vangen in een sieradenkistje. Is dit bij jou ook het geval? Overweeg dan om het goud te verkopen. Het levert jou namelijk niks op als je het jarenlang onberoerd laat. Kies je ervoor om jouw gouden sieraden of gouden munten van de hand te doen? Dan levert dit je vaak een leuk geldbedrag op.

Je hebt geld nodig

Er zijn genoeg mensen die het niet over hun hart kunnen verkrijgen om geërfd goud te verkopen. Hier valt wat voor te zeggen, want het gaat om een familiestuk. In sommige situaties kan het toch interessant zijn om er afstand van te doen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je geld nodig hebt. Zit je in de financiële problemen? Dan kan de verkoop van goud ervoor zorgen dat je deze problemen in één klap achter je laat. Uiteraard hangt dit wel af van de hoeveelheid goud die je bezit en hoeveel het waard is. Je kunt het goud ook verkopen als je geld nodig hebt voor een investering, zoals een verbouwing.

De goudprijs is hoog

Heb je het goud niet geërfd? Dan is het een stuk makkelijker om er afstand van te doen. Toch twijfel je mogelijk wanneer je jouw goud het beste kunt verkopen. Begrijpelijk, want de waarde van goud varieert nogal. Hoeveel geld je voor jou goud krijgt, hangt namelijk af van de goudprijs. Overweeg je jouw goud van de hand te doen? Werp dan eerst eens een blik op de goudprijs. Probleem is alleen dat veel mensen niet weten wanneer er sprake is van een hoge goudprijs. Daarom kun je jouw goud het beste meenemen naar een specialist op het gebied van goud inkoop.

Juiste aanpak voor goud verkopen

Heb je besloten om afstand te doen van jouw goud? Dan kun je de verkoop op verschillende manieren aanvliegen. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die hun goud te koop aanbieden op sociale media of op een website voor tweedehands spullen. Dit is een makkelijke manier, maar het is niet verstandig. Waarom niet? Omdat je vaak geen eerlijke prijs voor jouw goud krijgt.

Uiteraard wil je jouw goud niet voor een habbekrats van de hand doen. Neem goud daarom eens mee naar een goudexpert, zoals Goudwisselkantoor. De medewerkers taxeren jouw goud allereerst. Dit gebeurt onder jouw ogen en in een discrete ruimte. Na de taxatie brengt de goudexpert een bod uit op jouw goud. Het gaat in dat geval altijd om een eerlijke prijs. Besluit je jouw goud te verkopen? Dan tikt Goudwisselkantoor het geboden bedrag direct contant af. Hierdoor kun je het geld direct gebruiken, ideaal als je het (hard) nodig hebt.