» » Zo regel je voor iedereen een voordelige uitvaart

Zo regel je voor iedereen een voordelige uitvaart

Geplaatst in: Verzekeringen | 0

Als er één ding zeker is in het leven is dat de dood. We komen allemaal ooit te overlijden. Liever zo laat mogelijk dan te vroeg uiteraard. Toch hebben we dat niet in de hand. Morgen is helaas niet altijd beloofd. Gelukkig kun je wel een mooi afscheid regelen als het einde is genaderd. Lees in deze blog hoe je een voordelige uitvaart regelt.

Familie bid bij een Overleden Familielid

Een uitvaartverzekering afsluiten

De dood is niet een onderwerp waar we graag over praten. Je wil daar nog helemaal niet over nadenken als je in de bloei van je leven staat. Toch is het belangrijk om een uitvaartverzekering te hebben. Dit zorgt er namelijk voor dat je jouw nabestaanden niet met hoge kosten achterlaat. Zo kunnen zij jouw uitvaart zo voordelig mogelijk regelen.

Als ouders is het ook belangrijk om je kinderen te verzekeren. Hoewel je daar niet over na wil denken, kan het je toch maar overkomen. Verzeker je uitvaart en die van je kinderen vandaag nog, zodat je niet voor torenhoge kosten komt te staan. Afscheid nemen van iemand is al heel emotioneel en komt vaak al rouw op je dak. Als je in die rouwperiode ook nog eens een hoop geld moet betalen, maakt dat alles nog veel zwaarder. 

Een uitvaart voor iedereen

We leven in een land met verschillende culturen en levensovertuigingen. Daarom is het belangrijk om ook een afscheid op maat te kunnen kiezen. Het verschil zit in de rituelen van de verschillende culturen en religies. 

Zo nemen Surinamers anders afscheid dan bijvoorbeeld Chinezen. Ook een Joodse uitvaart is weer anders dan een Marokkaanse of Turkse uitvaart. Je kunt een Islamitische uitvaartverzekering afsluiten om er zeker van te zijn dat jouw uitvaart wordt vormgegeven zoals jij en jouw religie dat wensen.

Zo zit er bij de uitvaart het volgende inbegrepen: de Ghusl (wassing), Djanazah (het gebed) en de Sadaqa (receptie). Er zal altijd een imam zijn die de juiste Islamitische rituelen uitvoert. Zorg er daarom voor dat je in Nederland meteen zo’n uitvaartverzekering afsluit om er zeker van te zijn dat je de juiste zorg krijgt. 

Een groene uitvaart

Naast alle culturen en religies zijn er natuurlijk ook verschillende levensstijlen. Zet jij jezelf in voor het milieu en de natuur? Dan is het natuurlijk heel passend om voor een groene uitvaart te kiezen. 

Je hebt dan veel verschillende opties om de uitvaart groen te maken. Denk bijvoorbeeld aan een duurzame kist en Nederlandse seizoensbloemen. Maar denk ook aan elektrisch rouwvervoer en een elektrische crematieoven. 

Bij het organiseren van een uitvaart kun je denken aan duurzaam papier voor de rouwkaarten. Wat nog beter is zijn natuurlijk digitale rouwkaarten. Jouw nabestaanden weten vaak niet wat de opties zijn betreffende een groene uitvaart. Leg daarom jouw groene keuzes vast in een checklist. Je bent er namelijk niet meer zelf bij om jouw keuzes duidelijk te maken.

Misschien wil jij jouw afscheid wel laten plaatsvinden in het bos, op het strand of in jouw eigen tuin. Het is belangrijk om over die keuzes te praten met je nabestaanden en dierbaren. Jouw wensen voor jouw afscheid zijn belangrijk. Natuurlijk denk je daar niet dagelijks over na. Daarom is het des te belangrijker om die keuzes en wensen op papier te zetten. Hetzelfde geldt voor het opstellen van een testament. Alleen op die manier kunnen de nabestaanden jou het afscheid geven dat je zelf voor ogen had.