» » Zo scoor je een budgetvriendelijke vloer

Zo scoor je een budgetvriendelijke vloer

Geplaatst in: Huis & Tuin | 0

Je bent op zoek naar een nieuwe vloer. Je ziet de prijzen en denkt ‘ah, dat valt wel mee!’. Je maakt een berekening voor je huis en leert al snel dat elke vierkante meter snel aantikt. Wat nu? Je wil wel dat je nieuwe vloer mooi is… Er zijn een aantal keuzes die je kunt maken om toch een budgetvriendelijke vloer te leggen. We vertellen je graag meer!

Een Nieuwe Vloer in de Keuken

Nieuwe vloer of opknappen?

Het kan zijn dat het echt tijd is voor een nieuwe vloer. Je oude vloer is misschien helemaal kapot of je bent hem gewoon spuugzat. In dit geval is het slim om de vloer gewoon te vervangen en geen geld uit te geven aan een poging om hem op te knappen. Vind je de vloer echter nog wel mooi, maar is hij vrij versleten? Overweeg dan of je hem wil opknappen, dit is de goedkoopste optie. Een parket vloer kun je opschuren om verkleuringen en lichte krassen te verwijderen. Na het opschuren komt er een nieuwe olie- of laklaag over de vloer zodat hij er weer als nieuw uitziet.

Een nieuwe vloer

Kies je voor een nieuwe vloer? Neem dan een vloer waar je jaren van kunt blijven genieten. Een tijdloze vloer is essentieel wanneer je lang van je vloer wil genieten en misschien af en toe een aanpassing in je interieur wil maken. Met een drukke print of een opvallende kleur loop je een risico dat je hem binnen de kortste keren weer zat bent.

Voorbeelden van goedkope vloersoorten zijn laminaat en pvc. Deze vloersoorten zijn zowel goedkoop in aanschaf als gemakkelijk zelf te leggen. Door de vloer zelf te leggen kun je een hoop geld besparen omdat je niet voor een legservice hoeft te betalen.

Goedkope houten vloer

Een houten vloer is relatief duur. Laminaat kan een oplossing bieden. Een laminaatvloer ziet er tegenwoordig net zo mooi uit als een echte houten vloer. Zeker wanneer je een laminaatvloer met groeven kiest. De groeven geven de vloer namelijk diepte waardoor de planken net echt lijken.

Goedkoop is duurkoop

Goedkope vloeren zijn meestal kwalitatief minder dan de dure. Dat betekent niet dat goedkope vloeren slecht zijn en de dure vloeren allemaal van topkwaliteit zijn. Vraag na hoe de kwaliteit is als je het niet zeker weet of bekijk reviews online. Soms heb je voor een paar euro meer een sterkere vloer waar je langer mee door kunt. In dat opzicht is het soms beter om niet alleen naar de prijs te kijken omdat je met een goedkope vloer maar zo twee keer een nieuwe vloer moet leggen, vergeleken met een vloer die ietsjes meer kost.