» » Zo worden de tegels in je achtertuin geproduceerd

Zo worden de tegels in je achtertuin geproduceerd

Geplaatst in: Huis & Tuin | 0

Onze achtertuinen liggen vol met tuintegels en dat zijn trouwens niet de enige plekken waar we deze handige bestrating neerleggen. Maar ondanks dat we ze van de winkel ophalen denken we over het algemeen niet na over het proces dat deze tegels hebben doorgemaakt. Daarom zetten we ze vandaag even in de spotlights en kom je ook achter het productieproces van tuintegels.

Terras Tegels

Grondstoffen winnen

Verschillende soorten tuintegels worden volgens verschillende fabricageproces vervaardigd, maar er zijn enkele overeenkomsten. Om te beginnen moeten de grondstoffen worden gewonnen. Voor tegels van klei betekent dit dat klei uit de grond moet worden gehaald en naar de fabriek moet worden vervoerd. Voor betontegels gaat het om cement, zand en grind. Deze grondstoffen moeten van hoge kwaliteit zijn om de duurzaamheid van het eindproduct te waarborgen.

Het fabricageproces

Nadat de grondstoffen zijn gewonnen, moeten zij een aantal bewerkingen ondergaan om tot tuintegels te worden verwerkt.

Tegels van klei: De klei wordt eerst vermalen en vervolgens met water gemengd tot een slurry. Deze slurry wordt vervolgens in een extruder gevoerd waar zij in de gewenste tegelvorm wordt gebracht. Vervolgens wordt de tegel op maat gesneden en te drogen gelegd. Eenmaal droog wordt hij in een oven op hoge temperatuur gebakken om uit te harden. Ten slotte wordt hij geglazuurd en naar wens gedecoreerd.

Betontegels: Het cement, zand en grind worden samen met water gemengd tot een betonmengsel. Zodra de grondstoffen in de fabriek zijn aangekomen, moeten zij in de juiste verhoudingen met elkaar worden gemengd. Dit mengsel wordt vervolgens in een mal gegoten waar het de vorm van de tegel aanneemt. Vervolgens laat men de tegel uitharden ze worden hierbij in een oven gebakken. Eenmaal hard kan hij worden geverfd of op een andere manier worden versierd zoals gewenst.

Tuintegels zijn een essentieel onderdeel van vele huizen en tuinen. Door het fabricageproces te begrijpen, kunnen we het werk dat in het maken van deze tegels en het verzekeren van hun kwaliteit gaat zitten, waarderen.

Het verwerken van tegels in de tuin

Bij het bestraten van de tuin met tegels is het belangrijk om een stabiele en vlakke fundering te creëren. Dit kan worden gedaan door beton of zand en grind te gebruiken. Zodra de fundering op zijn plaats ligt, kunnen de tegels volgens het gewenste patroon worden gelegd. Het gebruiken van een tegeldonkey kan het zware werk helpen verlichten. Bij Visser & Visser vindt je meerdere soorten tegeldonkeys van goede kwaliteit.