» » Zo zorg je voor je eigen waterpret deze zomer

Zo zorg je voor je eigen waterpret deze zomer

Geplaatst in: Huis & Tuin | 0

Plezier in een zwembad

Twijfel je stiekem of je een zwembad moet aanschaffen? Dit is het ideale moment! De publieke zwembaden zijn gesloten in Nederland en de zomer is in aantocht. Wil je je niet blauw betalen of heb je geen zin in bouwwerken in je tuin? Dan hebben wij dé oplossing voor jou!

 

Waarom jij een zwembad nodig hebt deze zomer

In deze pandemie hebben we allemaal ingezien hoe belangrijk het is dat je thuis kan ontspannen. Met de zomer die eraan komt is het dé moment om een zwembad te kopen. Je bent niet meer afhankelijk van de openbare zwembaden en kan dus wanneer je wilt van verfrissing genieten in je eigen achtertuin. Je hoeft ook niet in je zwempak tussen honderden andere mensen te staan, je kan ten volste genieten van alle privacy. Een zwembad is een plek waar je in harmonie kan zitten met de natuur en het ontspant je geest. Zeker met de huidige lockdown lijden veel mensen onder stress en is het dus extra belangrijk om mentaal gezond te blijven.

Waar vind je een zwembad op budget?

Terwijl permanente bovengrondse zwembaden meer dan € 5.000 kosten om te installeren, heb je al een Intex zwembad voor minder dan € 500. Het is perfect als je een bovengronds zwembad wil uitproberen zonder veel geld te investeren. Veel mensen willen een zwembad van een behoorlijke afmeting voor de kinderen, maar willen geen permanente zweminstallatie in de tuin plaatsen. Intex biedt verschillende zwembad formaten aan die jaren meegaan. Perfect voor een budgetbewust gezin met jonge kinderen.

Waar moet je rekening mee houden?Spelen in een opzetzwembad

Controleer online voor afrastering en veiligheidsvoorschriften voor bovengrondse zwembaden. Vergunningen zijn misschien niet nodig, maar veiligheidsmaatregelen zeker wel. Zoek naar een geschikte plek in je tuin om het zwembad te plaatsen. De perfecte plaats voert het water rondom goed af, is zo vlak mogelijk en is zichtbaar vanuit je woning. Zorg dat er geen bomen in de buurt staan zodat er geen bladeren of takken in het water kunnen vallen, je vermijdt op deze manier ook schaduw.

Zijn Intex zwembaden van goede kwaliteit?

De bovengrondse zwembaden van Intex zijn gemaakt van hoogwaardige en duurzame gelamineerde PVC zijwanden. Intex zwembaden komen met een kwaliteitsvolle filterpomp voor een goede watercirculatie zodat het water schoon, helder en verfrissend blijft. 

Hoe zet je een opzetzwembad op?

Zoals we hierboven vermelden, zorg je dat je een vlakke grond hebt waar je het opzetzwembad op kan plaatsen. Nadat je dit gecontroleerd hebt leg je het grondzeil neer, spreid je het zwembad uit, blaas je de bovenrand op en begin je met het vullen van het zwembad. Als je geen vlakke tuin hebt verwijder je de zoden aan de hoge kant en egaliseer je de grond. Het is erg belangrijk dat de fundering van het zwembad vlak is of het kan omvallen.  Als je zwembad rechtstraat sluit je de chloorfilter aan en de overige apparatuur. Je vindt altijd een gebruiksinstructie bij de levering. Het hele proces kan op een paar uur tijd geklaard worden! 

Waar bestel je een Intex zwembad?

Dit is het gemakkelijkste gedeelte. Je kan een Intex zwembad makkelijk online bestellen. Een zwembadtrap en schoonmaakset worden er ook bijgeleverd. Als je zware bladeren rond het zwembad hebt, koop je best een net of bladhark. Je kan het ook gewoon afgedekt houden met het meegeleverde afdekzeil. 

Nu heb jij alle informatie om deze zomer in alle rust verfrissing te zoeken tijdens het warme weer!