» » Alles wat je moet weten over goedkope SIM only abonnementen

Alles wat je moet weten over goedkope SIM only abonnementen

Geplaatst in: Besparen | 0

Goedkope SIM Only Abonnementen

Het juiste abonnement kiezen kan moeilijk zijn. Als je de verkeerde keuze maakt, is de kans groot dat je moet betalen voor dingen die je helemaal niet nodig hebt. In dit artikel helpen wij je een handje door antwoord te geven op veelgestelde vragen over een populaire optie: de SIM Only. 

 

Wat is SIM Only?

Zoals de naam al doet vermoeden, krijg je bij dit contract geen telefoon. Dit is dus alleen geschikt als je tevreden bent met je huidige telefoon en niet de behoefte hebt om te upgraden. Als dit voor jou geldt, kan SIM only een geweldige manier zijn om geld te besparen. Je betaalt dus alleen voor je simkaart en je abonnement. Bovendien hoef je vaak slechts 30 dagen van tevoren op te zeggen, omdat veel deals werken met een doorlopend contract van een maand.

Waarom kun je het beste kiezen voor SIM Only?

SIM Only is een goede keuze als je je niet wilt binden aan een lang contract. Je betaalt een maandelijks bedrag en krijgt verschillende voordelen, zoals voordelige beltijd en data. Je krijgt meestal een vast bedrag aan gesprekken en sms’jes, zodat je op voorhand weet hoeveel je kunt gebruiken. 

Is een SIM Only goedkoper?

SIM Only deals zijn op de lange termijn meestal goedkoper dan contractovereenkomsten met een toestel, omdat je de kosten van een nieuw toestel niet terugbetaalt. De abonnementen worden vaak aangeboden door virtuele providers die minder naamsbekendheid hebben en daardoor dus lagere tarieven aanbieden. Of een SIM Only goedkoper is, hangt ook af van je huidige abonnement. Op Ikvergelijkonline.nl is het mogelijk om abonnementen die jij interessant vindt met elkaar te vergelijken.

Hoeveel data heb je nodig?

Het belangrijkste is dat het abonnement alle nodige diensten, dekt zodat je hier zeker niet voor hoeft bij te betalen. Hoeveel data je nodig hebt, kun je het best bepalen door te analyseren hoeveel je gemiddeld per maand gebruikt. Over het algemeen gebruiken we gemiddeld ongeveer 2GB-3GB per maand voor ons algemeen dagelijks telefoongebruik. Die hoeveelheid data dekt zaken als het checken van je e-mail, surfen op internet en het updaten van je social media-accounts. Als je graag video’s streamt en regelmatig naar muziek en podcasts luistert, heb je waarschijnlijk heel wat meer nodig. Houd er ook rekening mee dat je thuis natuurlijk niet je 5G nodig hebt, maar gewoon wifi gebruikt.

Kan je je nummer behouden?

Om je nummer te behouden met een nieuwe SIM moet je op de website van je nieuwe provider de simkaartnummer (ICC) van je simkaart ingegeven. Je kan ook achteraf bellen naar je nieuwe provider en dan vragen om je oude nummer te behouden.

Wat doe je als je een SIM Only deal hebt gevonden bij een ander netwerk?

Je hebt alle abonnementen vergeleken en hebt er één gevonden dat beter bij je past. Wat doe je dan? Kijk eerst na voor hoelang je nog onder contract staat bij je huidige provider. Zodra je zeker weet dat je kunt overstappen, neem je contact op met het netwerk van je keuze en meld je je aan voor de nieuwe SIM only deal. Je krijgt dan je nieuwe simkaart binnen een paar dagen. Vergeet niet dat je ook je huidige netwerk moet bellen of mailen om hen te laten weten dat je overstapt. 

Met deze informatie zou je in staat moeten zijn om een weloverwogen beslissing te nemen en om de goedkoopste optie te vinden!