» » 4 eenvoudige tips om geld te besparen tijdens de Covid-19 periode

4 eenvoudige tips om geld te besparen tijdens de Covid-19 periode

Geplaatst in: Besparen | 0

Helaas bestaat er nog veel onzekerheid hoelang de corona-periode zal duren. We kunnen echter wel met zekerheid concluderen dat deze roerige tijd voor veel financiële zorgen zorgt bij zowel bedrijven als particulieren. Daarom hebben wij 4 eenvoudige en snelle tips voor je verzameld. Het lijken allemaal inkoppertjes, maar houd jij wel daadwerkelijk al rekening met deze 4 punten?

Krijg je financiën inzichtelijk

Boekhouding

Breng als eerste je financiële situatie in kaart, zodat je goed kunt zien wat je huidige inkomsten zijn en uitgaven. Bekijk goed in hoeverre de coronacrisis impact heeft op jouw financiële boekhouding. Zijn je inkomsten minder geworden? Of wellicht zijn je kosten daarentegen wel hoger geworden.

 

Bespaar op je boodschappen

Boodschappen

De boodschappen blijven een grote kostenpost binnen ons budget. Sinds de uitbraak van Covid-19 zijn veel mensen ook geneigd om meer boodschappen te doen dan vroeger. Zoals nu ook in de praktijk duidelijk is geworden; er is meer dan genoeg voedsel voor iedereen. Probeer daarentegen eens wat lager in de schappen te kijken en te kiezen voor huismerken. Je bespaart hiermee al snel tientallen euro’s op maandbasis.

 

Stop met obsessief online shoppen

Online shoppen

Nu we niet meer lekker gezellig naar de stad kunnen om te shoppen in onze favoriete winkels, lijkt online shoppen een goed alternatief. Echter, kan dit ook een manier zijn om de verveling tegen te gaan. Een hele kostbare manier wel te verstaan… Probeer een budget te bepalen voor online aankopen per maand (en houd je hier dan ook vervolgens aan natuurlijk).

 

Betaal niet voor abonnementen die je niet gebruikt

Sportabonnement opzeggen

Kijk je vaak sport op televisie? Dan zul je waarschijnlijk hebben gemerkt dat er nu niet meer gesport wordt… Dan rest natuurlijk de vraag; waarom betaal je dan nog voor abonnementen die sport uitzenden? Dat is natuurlijk onwijs zonde van je geld. Zet deze abonnementen even in de koelkast, zodat je ze weer kunt activeren wanneer alle sportcompetities weer beginnen. Van dat tientje dat je bespaart, kun je toch weer wat biertjes drinken in het café. Oh, wacht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *