» » 5 manieren om te besparen op bedrijfskosten

5 manieren om te besparen op bedrijfskosten

Geplaatst in: Zakelijk | 0

bedrijfskosten

Een bedrijf runnen kost veel tijd, maar ook veel geld. Vooral tijdens de coronacrisis hebben veel bedrijven verlies geleden. Om zo min mogelijk verlies te lijden, moet er bespaard worden op de bedrijfskosten. Kijk waar jij met jouw bedrijf op kunt besparen. 

 

1. Het kantoorpand


De meeste bedrijven hebben een kantoorpand nodig, waar personeel kan werken en vergaderen, maar zo’n huur kan een flinke uitgave zijn elke maand. Bedenk eerst of een kantoor wel écht nodig is. We hebben door corona geleerd, dat veel werkzaamheden vanuit huis door kunnen gaan. Is het voor jou geen optie om iedereen thuis te laten werken? Bedenk dan eens of je de ruimte wel goed benut. Wordt heel het pand gebruikt? Of heb je nog ruimte over, waar niks mee gedaan wordt? Als dat het geval is, kun je gaan kijken of je een stuk van het kantoor kan gaan verhuren. Check wel eerst of dit juridisch is toegestaan. Zijn beide gevallen geen optie? Denk er dan eens over na om te gaan verhuizen. Levert die drukke buurt, jou nou echt zoveel meer klanten op? Of komen die klanten ook naar jou als het bedrijf op een rustigere locatie zit?

 

2. Vergroot jouw netwerk

Elk bedrijf wil groeien, maar zorg dat je klein start. Begin lokaal en bouw daar eerst een netwerk op. Bekijk eens of er bij jou in de buurt gratis netwerkborrels zijn en vindt daar andere bedrijven en potentiële klanten. Ook met LinkedIn kun je jouw netwerk uitbreiden. Dit social media platform is gericht op zaken doen en is helemaal gratis. Extra tip: via LinkedIn kun je ook nieuw personeel werven!

 

3. Controleer jouw contracten en abonnementen


Net zoals de huur, zijn verzekeringen ook een vaste uitgaven elke maand. Neem alle contracten die je hebt eens onder de loep en vergelijk deze met andere aanbieders. Misschien zijn er energiemaatschappijen die nu veel goedkoper zijn, dan toen jij jouw contract afsloot. Hetzelfde geldt voor telefoonkosten. Hebben jullie die telefoon wel nodig? Of kan er ook gebeld worden via Skype? Dit kan jou een heleboel kosten besparen. 

4. Bespaar op personeelskosten


Ook salarissen zijn een vaste kostenpost, waar je niet omheen kunt. Wees daarom voorzichtig met vast personeel aannemen, waar later wellicht minder werk voor is. Bekijk eens of je freelancers kunt inhuren of een virtuele assistent. Hiermee kun je geld besparen, omdat ze geen vast salaris krijgen.

5. Ga digitaal

Printen is niet alleen slecht voor het milieu, maar het kost stiekem nog best veel geld. Je bent geld kwijt aan de aanschaf van papier en het kopen van inkt. Bovendien is digitaal werken ook veel efficiënter. Kijk maar naar marketing, wie gebruikt er nog papieren brochures? Klanten bereik je tegenwoordig door online te adverteren op gratis platforms, zoals Facebook en Instagram!