» » Internet prijsverhoging? Zo kun je toch op internet besparen

Internet prijsverhoging? Zo kun je toch op internet besparen

Geplaatst in: Nieuws en Tips | 0

internetverbruikInternet, we kunnen er eigenlijk niet meer zonder. Daarom zit niemand te wachten op duurdere abonnementen. Helaas hebben een aantal grote internetaanbieders er toch voor gekozen om de prijzen van hun vaste diensten te verhogen. Is dit jou overkomen? Of ben je bang dat jouw provider dit ook van plan is? Dan is het hoog tijd om het heft in eigen handen te nemen en op zoek naar een manier om op internet te besparen! In dit artikel delen we onze gouden tip en we vertellen waar je op moet letten.

Vergelijken en overstappen

Voorkom de internet prijsverhoging en stap over naar een andere internetaanbieder. Dit is de meest voor de hand liggende optie. Veel mensen zitten momenteel bij Ziggo en KPN, maar er zijn nog veel meer providers waar je misschien nog niet eerder van hebt gehoord. Het is wellicht makkelijker om de prijsverhoging te accepteren, maar met dat geld kun je ook goed besteden aan andere zaken.Het is dus zeker de moeite waard om te ontdekken welke internet providers hun diensten aanbieden op jouw adres. Een prijsverhoging van een paar euro per maand lijkt misschien niet veel, maar waarom zou je meer betalen dan eigenlijk nodig is? Tegenwoordig zijn er veel vergelijksites beschikbaar, waarmee je snel een actueel overzicht kunt opvragen. In de meeste gevallen wordt je ook geholpen met de overstap. Houd tijdens je zoektocht rekening met de volgende dingen: 

– Ontdek de meest passende internetsnelheid voor jouw gebruik

Iedereen wilt natuurlijk snel internet, maar daar zijn natuurlijk kosten aan verbonden. Hoe sneller je internetverbinding is, des te meer je ervoor moet betalen. Vaak heb je helemaal niet zo veel Mbit/s nodig. Gebruik jij internet thuis vooral om af en toe wat op te zoeken en te e-mailen? Dan kun je het ook prima doen met 4 tot 8 Mbit/s. Wanneer je met meerdere computers of tablets wilt internetten, heb je sowieso al meer Mbit/s nodig. Wie vaak online games speelt of films streamt, kan het best een abonnement met ongeveer 25 Mbit/s kiezen. Huishoudens met meerdere apparaten hebben vaak een intensievere internetgebruik. Een abonnement van 50 Mbit/s is dan nodig. Doe er goed onderzoek naar, want dit kan veel euro’s schelen. 

– Kies het juiste pakket

De meeste providers bieden pakketten aan met internet, telefonie en televisie. Kijk jij eigenlijk nooit meer tv, maar is Netflix tegenwoordig je beste vriend? Dan kun je overwegen om een TV abonnement achterwege te laten. Of kies voor een pakket met niet zoveel zenders. Tegenwoordig kun je veel populaire programma’s ook gewoon online terugkijken. Hetzelfde geldt voor je telefoongebruik. Gebruik jij nauwelijks je vaste lijn en bel jij vooral met je smartphone? Ook dan is het aan te raden om niet meer af te sluiten dan nodig is.