» » Bespaar tot 450 euro per jaar op jouw energierekening!

Bespaar tot 450 euro per jaar op jouw energierekening!

Geplaatst in: Besparen, Geldzaken | 1

Je betaalt er elke maand voor, maar bijna nooit één vast bedrag. De rekening kan nog wel eens schommelen en dat maakt energie erg duur. Maar, je hebt het nodig, dus je betaalt er dan ook netjes voor elke maand. Wij geven je tips hoe je gemakkelijk over kunt stappen naar de voordeligste energieleverancier. Met de overstap naar een andere energiemaatschappij kun jij namelijk tot 450 euro per jaar besparen.

1) Overstappen energieleverancier gemakkelijk? Ja zeker! Allereerst moet je op zoek naar het energiecontract van je huidige energieleverancier. Misschien heb je deze thuis liggen en anders kun je deze makkelijk op de website van je energieleverancier terugvinden. Als je contract verlopen is óf als je een contract voor onbepaalde tijd hebt kun je meteen beginnen met vergelijken. Als je wel nog vast zit aan een contract, kun je het beste 6-8 weken van te voren beginnen met vergelijken, zodat je contracten in elkaar overlopen.

2) Tijdens het zoeken naar je contract, kun je meteen kijken voor je jaarafrekening. Op deze brief staat je jaarlijkse energieverbruik en dat getal heb je nodig om energiemaatschappijen te gaan vergelijken. Maak je geen zorgen als je geen jaarafrekening kan vinden. Je kiest namelijk gemakkelijk voor een andere energieleverancier via overstappen.nl. Op die website kun je je adres en gezinssamenstelling invullen en op basis daarvan wordt er een goede schatting gemaakt van jouw jaarlijkse energie uitgaven.

3) Je kunt op de website ook filteren op soorten energie. Ben je wel gericht op duurzaamheid, dan zul je voor groene stroom willen gaan, want die stroom kan worden opgewekt uit hernieuwbare stoffen. Een andere mogelijkheid is om voor grijze stroom te kiezen, welke schadelijk is voor het milieu.

4) Vervolgens moet je gaan kiezen tussen vaste óf variabele energietarieven. Als je nergens aan vast wil zitten, dan kies je voor variabel. Houd er wel rekening mee dat deze tarieven duurder zijn én twee keer per jaar wijzigen. Je krijgt dus pas de laagste energierekening met vaste energiekosten.

5) Nu je alles op een rijtje hebt staan en de keuzes voor jezelf hebt gemaakt, kan de energievergelijker in worden gevuld. Je kunt precies zien welke energieleverancier voor jou het goedkoopst is. Er wordt namelijk de laagste jaarprijs getoond, deze is zo laag, omdat ze een welkomstkorting weggeven. Let op, deze krijg je wel pas aan het einde van je contract uitbetaald. Als je meteen van een lager maandbedrag wil profiteren, dan moet je voor een actietarief gaan.

6) Nog een extra tip van ons: om altijd bij de goedkoopste energieleverancier te zitten, kun je het beste elk jaar overstappen naar een andere energiemaatschappij. Op die manier ben je het voordeligst uit én kun je elke keer profiteren van de welkomstkorting. Doe snel de energievergelijking en kom erachter of jij te veel betaalt.

 

Wil jij nog meer besparen? Neem dan gerust een kijkje op Spaarvarken.nl

  1. […] hoeft de ventilator of airco minder aan, waardoor er minder stroom wordt verbruikt. Zo houd jij jouw energierekening zo laag […]