» » Welke soort hondenvoer is geschikt voor mijn hond?

Welke soort hondenvoer is geschikt voor mijn hond?

Geplaatst in: Huis & Tuin | 0

Er zijn diverse soorten hondenvoer op de markt beschikbaar. Maar welk voer is nu het beste voor jouw hond? Dit is uiteraard afhankelijk van diverse factoren, zoals het ras en de leeftijd van de hond. Maar ook de samenstelling van het lichaam is zeer belangrijk, net als hoe actief de hond is in het dagelijks leven.

Het is met name van belang om een goede balans zien te vinden van alle belangrijke voedingsstofgroepen. Hierbij zijn eiwitten, vetten en oliën belangrijk, maar ook mineralen, vitaminen en een bepaalde hoeveelheid koolhydraten. Daarnaast is natuurlijk ook cruciaal dat de hond genoeg vocht binnen krijgt.

Om het wat eenvoudiger te maken hebben wij de voornaamste soorten hondenvoer op een rijtje gezet. Zo kun je eenvoudig kennis maken met alle voeding die voor jouw favoriete huisdier beschikbaar is. Wij kiezen daarbij persoonlijk voor Acana hondenvoer.

Droogvoer

Dit type voeding bestaat met name uit de welbekende brokjes. Ze zijn erg lang houdbaar en hoeven daarnaast ook niet gekoeld bewaard te worden. Door zijn relatief lage prijs is het een veel gekocht product voor hondeneigenaren. De brokjes houden het gebit van de hond gezond en vermindert tevens tandglazuur.

Natvoer

Bij natvoer spreken we over voeding uit blik. Het kent een lange houdbaarheidsperiode maar is daarentegen wel relatief duur ten opzichte van andere voeding. De voeding bestaat vaak uit maar liefst 75% water, waardoor de voedingswaarde discutabel te noemen is. Het advies is dan ook om te kiezen voor natvoer dat wordt aangeduid met ‘100% voedingswaarde-compleet’. Het is namelijk van cruciaal belang hoeveel verteerbare eiwitten zijn verwerkt in de voeding. Onverteerbare eiwitten verlaten namelijk direct weer het lichaam van de hond.

Hondensnacks

Hondensnoepjes zijn lekker voor de hond als tussendoortje of om heel de dag op te kunnen kluiven. Ongetwijfeld de ideale manier om je trouwe viervoeter eens te belonen! Je verzorgt er tevens het hondengebit mee, het tandvlees wordt goed gemasseerd en het zorgt voor een gezonde en glanzende vacht bij de hond.

Dieetvoer

Deze categorie focust zich op het aanbieden van evenwichtige voeding die speciaal gericht is op honden die dat nodig hebben. Dit kan bijvoorbeeld komen door een gezondheidsaandoening, waardoor de hond bepaalde voedingsstoffen benodigd heeft. Veel aandoeningen kunnen namelijk (gedeeltelijk) behandeld worden door je hond op een nutritioneel dieet te zetten. De vitaminen en bouwstoffen zorgen voor een gezonde en gelukkige hond. Het dieetvoer is voornamelijk een toevoeging aan het dagelijks voer en is daarbij geen vervanging.

Probeer dus altijd een goede basis te creëren voor je dier, zodat het de belangrijkste voedingsstoffen dagelijks binnenkrijgt. Vervolgens kun je deze dagelijkse voeding aanvullen met een speciaal dieet of enkels snacks om het volledige voedingspatroon te complementeren. Kijk snel bij Orijen hondenvoer, voor een compleet overzicht van alle hondenvoeding. Zo zorg jij voor een kwispelende en gelukkige hond!