» » Verbeter de snelheid van je WiFi met 6 eenvoudige tips

Verbeter de snelheid van je WiFi met 6 eenvoudige tips

Geplaatst in: Technologie | 0

Traag internet is wellicht één van de irritantste dingen die je kunt ervaren. Of je nu geconcentreerd aan het werken bent of lekker relaxt een serie probeert te kijken, het blijft onwijs vervelend! Maar wist je ook dat traag internet in veel gevallen eenvoudig te verhelpen is? We geven je daarom 6 tips die je zelf eenvoudig kunt uitvoeren en je internetsnelheid direct doen vergroten.

1) Afstand tussen device en modem

De afstand tussen je device (laptop, mobiel, tablet etc.) en het modem kan zeer bepalend zijn in de uiteindelijke snelheid van je WiFi. Je kunt door middel van het plaatsen van een WiFi-powerline of Access Point de afstand verkleinen. Hierbij plaats je dus een tussenstation, waardoor het verlies van de snelheid van je verbinding wordt geminimaliseerd.

2) Stoorzenders in huis

De kracht van je WiFi-verbinding kan eenvoudig verstoord worden door diverse stoorzenders. Goed geïsoleerde muren en betonnen muren zijn daarbij vaak een boosdoener. Maar ook glas absorbeert een gedeelte van het WiFi-kanaal, waardoor dit ten koste zal gaan van je snelheid. Daarnaast vormen ook metaal en water een zekere blokkade en zorgen zij voor een instabiel signaal. Ook dit probleem kun je eenvoudig tackelen door gebruik te maken van een WiFi powerline of Access Point.

3) Internetsnelheid delen met de buren

Heb je meerdere buren in de omgeving? Dan is de kans groot dat jouw signaal wordt verstoord door hen, aangezien hun signaal en die van jou elkaar overlappen. Je deelt dan immers de beschikbare capaciteit van desbetreffend kanaal. Wanneer je je modem opnieuw opstart, zal het modem automatisch het beste signaal uitkiezen dat nog beschikbaar is. Hiermee voorkom je dus dat je een kanaal deelt met je buurman of buurvrouw.

4) Verstoring met huishoudelijke apparaten

Ook andere toestellen in het huishouden kunnen zorgen voor een verstoring van je WiFi-verbinding. De radiogolven die worden geproduceerd door bijvoorbeeld een microgolfoven of de babyfoon zijn daarbij een veel voorkomende stoorzender. Maar ook het algehele alarm produceert veel radiogolven die uiteindelijk leiden tot een verzwakt signaal. Probeer het gebruik van deze huishoudelijke apparaten dus te minimaliseren als je het signaal van je internet wilt optimaliseren.

5) Hogere internetsnelheid met nieuwe telefoons

Over het algemeen gesproken hebben nieuwe telefoons ook een groter vermogen om een stabiele WiFi-verbinding binnen te halen. Zij maken gebruik van meerdere WiFi-antennes, hebben de beschikking over meer rekenkracht en hebben een hoger zendvermogen. Hierdoor is het dus zeker aan te bevelen om een nieuw toestel te gebruiken wanneer je optimaal gebruik wilt maken van de beschikbare internetsnelheid.

6) Het verdelen van de brandbreedte over meerdere toestellen

Het aantal verbonden toestellen is uiteraard ook bepaald in de snelheid die jij tot je beschikking krijgt. De bandbreedte en kwaliteit van de verbinding wordt namelijk verdeeld over meerdere toestellen. Pas je abonnement dus aan op je huidige thuissituatie. Wanneer je meer bandbreedte hebt om te verdelen, dan kun je eenvoudig met meerdere toestellen gebruik maken van snel internet.