» » Besparen op lekkere koffie: 3 tips

Besparen op lekkere koffie: 3 tips

Geplaatst in: Besparen | 0

In Nederland drinken we gemiddeld 1.84 koppen koffie per dag. We zijn echte koffiedrinkers. Koffie staat voor opstaan, genieten, gezelligheid en gastvrijheid. Waar je ook op visite komt, koffie is vrijwel het eerste wat wordt aangeboden. Het is verwikkeld in onze cultuur. Waarschijnlijk zou jij ook nergens zijn zonder je dagelijkse kop koffie. Heerlijk om de dag mee te beginnen of om even bij te relaxen in de pauzes tijdens een drukke werkdag. Er zijn genoeg mensen die er niet aan moeten denken om zonder koffie de dag door te komen. Toch kan dit ook een dure hobby zijn. Koffie is niet goedkoop. Voordat je het weet, ben je meer geld kwijt dan je had gehoopt.

Thuis op Koffie Besparen

Besparen op koffie: is dat wel mogelijk? En zo ja, betekent dit dan dat ik enkel slechte kwaliteitskoffie moet drinken? Welnee! Ook op lekkere koffie kan bespaard worden. Met behulp van de volgende drie tips moet dit zeker lukken.

1. Drink enkel koffie thuis of op het werk

Ben jij iemand die regelmatig even een kop koffie bij een koffiecorner haalt? Of op een terrasje neerstrijkt? Dan denk je misschien dat die enkele euro’s per week weinig uitmaken. Bereken nu echter wat je hierdoor jaarlijks kwijt bent aan koffie. Zonde!

Maak er daarom een gewoonte van om tegenwoordig enkel nog koffie thuis of op het werk te drinken. Zorg thuis wel voor een goede koffiemachine en wacht aanbiedingen af bij het bestellen van benodigdheden. Jura ontkalkingstabletten bestellen is noodzakelijk om de levensduur van je koffiemachine én de smaak te bevorderen. Ontkalk de koffiemachine minstens één keer in de drie maanden voor het beste resultaat. Zo blijft de smaak van de koffie ook echt optimaal en kom je minder in de verleiding om dit elders te drinken.

2. Koop huismerken

Natuurlijk wil je de lekkerste koffie zetten. De smaak is nou eenmaal belangrijk. Zeker als echte koffieliefhebber. Toch zijn koffie B-merken soms net zo goed in smaak als de bekende koffiemerken. Het loont daarom zeker om af en toe eens te experimenteren met huismerken. Deze zijn veel goedkoper dan de kwaliteitsmerken en doen soms echt niet onder in smaak. Er zijn verschillende supermarkten en drogisterijen waar je eenvoudig huismerken kunt kopen. Denk aan de Lidl, de Jumbo, de Albert Heijn, maar ook aan een Etos of zelfs de Hema. Genoeg plekken waar je smaakvolle en voordelige koffie kunt kopen.

Heb je genoeg opslagruimte? Koop dan tijdens aanbiedingen extra groot in en neem dan ook direct grotere verpakkingen mee. Zo bespaar je op de lange termijn veel geld.

3. Vergelijk online

Een eenvoudige manier om snel wat extra geld te besparen is door je koffie online te kopen. Het grote voordeel van de digitale wereld is dat je in één oogopslag kunt zien waar de aanbiedingen zijn. Daardoor is het een stuk makkelijker om de beste deal te vinden. Zo betaal je nooit meer te veel.