» » Zo scoor je een voordelig telefoon abonnement!

Zo scoor je een voordelig telefoon abonnement!

Geplaatst in: Telefonie | 0

Met de crisis waar we nu in leven is het niet leuk meer om een nieuw telefoon abonnement af te moeten sluiten. Alles lijkt veel duurder te zijn geworden en het is nog amper te betalen. Toch zijn er trucjes die je kunt toepassen om nog steeds een voordelig telefoon abonnement te scoren. Hoe je dat voor elkaar kunt krijgen, lees je allemaal in dit artikel.

Een Los Toestel met Sim Only Abonnement

Sim only abonnement

Ten eerste is het verstandig om voor een sim only abonnement te kiezen. Hierdoor zorg je ervoor dat jouw maandelijkse kosten het laagst blijven. De truc is dan natuurlijk wel om het goedkoopste sim only abonnement af te sluiten. Je vindt het goedkoopste abonnement door veel te vergelijken. Zonder te vergelijken, weet je namelijk niet welke provider het voordeligst is. 

En laten we eerlijk zijn. Zoveel verschil zit er niet in het aanbod van providers. Het is maar net welk prijskaartje er op dat moment aanhangt. Natuurlijk is het hier en daar ook wel afhankelijk van jouw eigen wensen en eisen. Grotendeels betaal je bij elke provider voor hetzelfde internet, alleen ben je bij de ene aanbieder gewoon net wat voordeliger uit.

Lees je goed in

Niet alleen vergelijken is een belangrijk onderdeel als je een telefoon abonnement af gaat sluiten. Je moet je ook goed in lezen in het aanbod. Je kunt wel voor het goedkoopste abonnement kiezen, maar ben er ook van bewust wat je dan krijgt. En wat betekent dat dan precies voor jou? Sluit het goedkoopste abonnement precies aan op jouw eisen en wensen of moet je toch nog veel bij betalen? 

In dat geval kun je misschien beter wachten tot er een kortingsactie voorbij komt. Meestal hebben providers eens in de zoveel tijd wel een nieuwe aanbieding lopen, waar jij wellicht profijt van kan maken. Je moet namelijk nooit te veel gaan betalen. 

Of je te veel betaalt weet je pas als je goed vergelijkt en je inleest over verschillende abonnementen en de aanbieders ervan. Want waar zitten nou precies de verschillen in prijs? Iedereen beweert namelijk het beste en snelste internet te hebben. Dus wees bereid om daar meer voor te betalen? Het is toch een gok die je neemt, want het internet kan net zo snel zijn als bij de concurrent. 

Koop een los toestel

Hoe je het ook wend of keert, als je een telefoon koopt bij je abonnement ben je altijd duurder uit. De voordeligste optie is nog altijd om een sim only abonnement af te sluiten en daarbij een los toestel te kopen. Al lijkt de deal nog zo voordelig, weet altijd dat je meer ervoor gaat betalen. 

De kosten van een nieuwe telefoon rijzen voortaan echt de pan uit. Terwijl de verschillen niet voor iedereen zichtbaar zijn. Voor sommige mensen is het oude model van 3 jaar geleden net zo goed als de telefoon die net op de markt is verschenen. Zo’n oud toestel is natuurlijk altijd voordeliger dan de nieuwe variant. 

Het voordeel is dat je zo’n oud model nog veel voordeliger kunt scoren. Je kunt deze wellicht wel tweedehands van iemand overkopen. Of je kiest voor een refurbished model. Omdat deze toestellen gebruikt zijn, kan er nooit meer de volle prijs voor gevraagd worden. Hierdoor scoor je zo’n telefoon voor nog minder dan in de winkel. En je abonnement blijft even duur. 

Een andere optie is nog altijd om hulp in te schakelen van je kennissenkring. Meestal heeft iemand in de familie of vriendengroep nog wel een reserve model liggen, die je voor een vriendenprijsje mag overnemen. Voordeliger dan dat kun je een telefoon niet meer scoren.