» » Coronavirus: krijg ik mijn geld terug bij annuleren reis?

Coronavirus: krijg ik mijn geld terug bij annuleren reis?

Geplaatst in: Reizen | 0

Het coronavirus heeft ons hele land op dit moment in zijn greep. Niemand heeft op dit moment ook de kennis om te kunnen inschatten hoelang deze problematiek nog zal aanhouden. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft daarnaast ook geadviseerd om niet naar het buitenland te reizen wanneer dit niet noodzakelijk is. Maar wat heeft dit voor gevolgen voor de vakantie die je al eerder hebt geboekt? We begrijpen dat je met veel vragen zit op dit moment. We zullen je daardoor voorzien van alle benodigde informatie omtrent de gevolgen van het coronavirus op jouw vakantie.

Reisorganisatie

Veel mensen kiezen voor een reisorganisatie bij het boeken van hun reis. Het grote voordeel van een reisorganisatie is dat zij meestal de optie bieden om je reis te kunnen omboeken. In sommige gevallen krijg je zelfs je geld terug of ontvang je een tegoedbon, die je in een latere fase weer bij hen kan gebruiken. Voornamelijk de grotere en bekende reisorganisaties bieden hiervoor normaal gesproken altijd gepaste oplossingen. Het is daarom belangrijk om contact op te nemen met desbetreffende reisorganisatie en duidelijk te krijgen welke oplossing zij jou kunnen bieden.

Annuleringsverzekering

We dienen al direct te melden: de annuleringsverzekering is helaas niet altijd een zekerheid voor het terugkrijgen van je geld. Hierbij geldt dat een negatief reisadvies bij de meeste annuleringsverzekeringen niet als geldige reden wordt gezien. Hier wordt verwezen naar overmacht en daarbij zijn zij niet verantwoordelijk om jouw gemaakte kosten te vergoeden. Uiteraard zijn er altijd uitzonderingen, die wel hun verantwoording nemen en deze kosten aan je zullen terugbetalen. Voor uitsluitsel zul je dus toch even contact moeten opnemen met je annuleringsverzekering.

Reisverzekering afsluiten

Met een reisverzekering ben je verzekerd tegen schade op reis en kun je zorgeloos genieten van je vakantie. Mocht je een reis hebben geboekt naar een land waar nog geen vergaande maatregelen zijn genomen met betrekking tot het coronavirus, dan kun je hiervoor alsnog een reisverzekering afsluiten. Uiteraard heeft het virus alle vele windstreken bereikt, maar er zijn nog uitzonderingen waar de problemen relatief klein te noemen zijn ten opzichte van andere zwaar getroffen gebieden. Heb je er goede hoop in dat jouw reis doorgang kan krijgen en ben je zelf ook van plan nog te gaan reizen? Vergeet dan zeker niet nog een reisverzekering af te sluiten. Zo kun jij alsnog zonder zorgen op die welverdiende reis gaan wanneer het vliegverkeer uiteindelijk weer wordt geopend in Nederland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *