» » Besparen op je lening

Besparen op je lening

Geplaatst in: Besparen, Geldzaken | 0

Of het nu gaat om een nieuwe auto, keuken of een verbouwing, het komt weleens voor dat je geld moet lenen. Dan wil je natuurlijk niet teveel terugbetalen. Je wilt daarnaast zo snel mogelijk van je lening af zijn. Daarom zijn er altijd een aantal dingen waar je op moet letten bij het afsluiten van je lening. Er zit namelijk een behoorlijk verschil tussen de tarieven en voorwaarden van verschillende leningverstrekkers. Om je een beetje op weg te helpen, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Met deze tips kan ook jij besparen op je lening!

Vergelijk verschillende lening verstrekkers

Zoals we net al zeiden, zit er vaak een behoorlijk verschil tussen verschillende aanbieders. Daarom is het altijd slim om deze met elkaar te vergelijken net als dat je dat met een nieuw telefoon abonnement of met een nieuwe televisie doet. Hier zit een hoop winst te behalen en het is ook nog eens makkelijk te doen. Online kun je de tarieven en voorwaarden van leningverstrekkers vinden.

Kijk goed naar de rente en looptijd

Wil je geld lenen tegen een scherpe rente? Kijk dan ook goed naar de looptijd. Het kan namelijk zo zijn dat je een aanbod ziet met een lagere rente maar dat de looptijd juist weer langer is. Hierdoor ben je uiteindelijk alsnog meer geld kwijt. Daarom is het altijd slim om alles helemaal door te rekenen. Wanneer je de totale kosten weet, kun je kijken welke rente en looptijd je het fijnst vindt. 

Lening oversluiten

Als je al een lening hebt afgesloten is het ook mogelijk om alsnog te besparen. Je kunt de lening namelijk ook oversluiten. Als je hier betere voorwaarden bij krijgt, kan het je een hoop geld schelen. Let wel goed op of je geen boete of afkoopsom hoeft te betalen wanneer je de lening oversluit. Het is dus slim om als je al leningen hebt lopen, regelmatig te checken of je ergens anders een beter aanbod kan krijgen. De kans is namelijk groot dat je ergens anders voordeliger uit bent. 

Geld besparen op je lening is dus helemaal niet moeilijk. Het gaat er vooral om dat je goed oplet, alles doorrekent en met elkaar vergelijkt. Wanneer je dit doet, zul je nooit teveel betalen voor je lening. Gelukkig kun je online meer dan genoeg informatie vinden.