» » Een zakelijke lening kan je bedrijfsplan werkelijkheid maken

Een zakelijke lening kan je bedrijfsplan werkelijkheid maken

Geplaatst in: Geldzaken, Zakelijk | 0

De meeste ondernemers stellen bepaalde doelen voor hun bedrijf. Misschien heb je zelfs wel een bedrijfsplan opgesteld. In zo’n ondernemingsplan neem je bedrijfsdoelstellingen op en vermeld je hoe en wanneer je deze wilt bereiken. Een gebrek aan financiële middelen kan het bereiken van jouw bedrijfsdoelstellingen in de weg staan. Zonde, want hierdoor moet je jouw bedrijfsplan mogelijk bijstellen. Met een zakelijke lening is dit niet nodig. Deze financieringsvorm kan jou namelijk helpen om je bedrijfsplan werkelijkheid te maken.

Zakelijke Lening

Waar kun je een zakelijke lening voor gebruiken?

Je denkt waarschijnlijk niet direct aan een zakelijke lening als het lastig wordt om een doelstelling uit jouw bedrijfsplan tijdig te behalen. Toch kan zo’n financiering je helpen om doelstellingen te behalen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een doel hebt gesteld met betrekking tot de omzet van jouw onderneming. De omzet van jouw bedrijf kan vanzelf stijgen, maar dit is lang niet altijd het geval. Soms moet je hier een nieuwe machine voor aanschaffen of jouw bedrijf uitbreiden.

Sommige ondernemers financieren een nieuwe machine of uitbreiding met eigen vermogen. Helaas beschikt lang niet ieder bedrijf over de financiële middelen om dit te realiseren. Geldt dit ook voor jou? Dan is zakelijk lenen mogelijk een optie. Met een zakelijke lening kun je namelijk alsnog de gewenste investering in jouw bedrijf doen. Dankzij de nieuwe machine of de uitbreiding van jouw bedrijf lukt het je mogelijk toch nog om jouw bedrijfsplan werkelijkheid te maken.

Hoe werkt een zakelijke lening?

Veel ondernemers hebben weleens gehoord van een zakelijke lening. Toch weet lang niet iedereen hoe zo’n financiering er precies uitziet. Daarom lichten we hier kort toe hoe een zakelijke lening werkt. Nadat een geldverstrekker jouw aanvraag heeft goedgekeurd, stort deze partij het geld in één keer op jouw rekening. Hierdoor kun je het direct gebruiken om jouw bedrijfsplan te realiseren. Vergeet niet dat je hier geleend geld voor gebruikt. Dit betekent dat je iedere maand een deel van de zakelijke lening af moet lossen. Het maandelijkse bedrag bestaat niet alleen uit aflossing, maar ook uit rente. Doordat de rente vast wordt gezet op het moment dat je de lening aangaat, weet je precies hoeveel een zakelijke lening jou per maand kost.

Ook zakelijk krediet kan je helpen

Wie denkt dat een bedrijfsplan alleen werkelijkheid kan worden met eigen vermogen of een zakelijke lening heeft het mis. Zakelijk krediet kan jou namelijk ook helpen om jouw doelen te behalen. Bij deze vorm van zakelijk financieren zet een geldverstrekker een bedrag voor jou klaar op een speciale rekening. Je neemt hier geld van op zodra je het nodig hebt. Veel ondernemers gebruiken dit krediet om minder afhankelijk te zijn van openstaande facturen. Betalen jouw klanten niet, maar wil je toch investeren? Dan richt jij je gewoon tot het zakelijk krediet. Hierdoor kun je investeren zonder dat je afhankelijk bent van andere partijen.