» » Het voordeligst cryptocurrencies kopen doe je zo!

Het voordeligst cryptocurrencies kopen doe je zo!

Geplaatst in: Geldzaken | 0

Voordelig Cryptocurrency Kopen

Het sentiment in de markt van cryptocurrencies is anno 2021 positiever dan ooit. Wereldwijd komt steeds meer bewustzijn over het nut en de positieve kanten van digitale valuta’s. Het is dan ook niet zo gek dat er momenteel een recordaantal mensen geld geïnvesteerd heeft in cryptocurrencies. Om deze investering te kunnen doen dien je de cryptocurrencies aan te schaffen in een crypto exchange. De kosten die hierbij komen kijken variëren nogal per exchange en per transactie. Omdat deze kosten zo kunnen variëren geven we je in deze blog enkele tips die je kunnen helpen bij het zo voordelig mogelijk inkopen van cryptocurrencies.

Vergelijk exchanges

Er zijn misschien wel honderden crypto exchanges waar jij je cryptocurrencies op kunt aanschaffen. De verschillende exchanges rekenen uiteraard ook verschillende kosten. Het totaal van kosten dat exchanges rekenen is opgebouwd uit drie verschillende factoren. Dit zijn de stortingskosten, transactiekosten en extractie kosten. De stortingskosten worden in rekening gebracht wanneer je een geldbedrag overmaakt naar de exchange. De transactiekosten worden gerekend als er een transactie wordt gedaan en de extractie kosten zijn de kosten die komen kijken bij het overboeken van geld van de exchange naar je bankrekening. Het is belangrijk om van tevoren de exchanges te vergelijken op basis van je eigen handelsgedrag. Zo kun je precies bepalen welke exchange het goedkoopste is bij jouw handelsgedrag. De verschillende exchanges vergelijken doe je op https://crypto-valuta.nl!

Volume is korting

Door het volume van je transacties te maximaliseren weet je altijd dat je het goedkoopst uit bent. Wanneer je bijvoorbeeld weet dat je iedere week 100 euro wilt investeren in Bitcoin, dan kun je beter één keer per maand 400 euro in je wallet op de exchange storten dan iedere week 100. Je betaalt namelijk voor iedere transactie transactiekosten. Hoe meer geld jij in één keer kunt storten, hoe minder geld jij dus procentueel gezien kwijt bent aan de transactiekosten! Datzelfde geldt overigens voor het geld uit de exchanges halen. Voor crypto transacties geldt dit weer niet. Je betaalt over het algemeen een vast percentage over een aankoop. Dit percentage wordt niet kleiner als je een grotere aankoop doet.