» » Ik kom net wat tekort voor mijn verbouwing, wat nu?

Ik kom net wat tekort voor mijn verbouwing, wat nu?

Geplaatst in: Geldzaken | 1

Je had het helemaal uitgerekend en was zelfs nog van een hoger bedrag uitgegaan. Nu het puntje bij paaltje komt, kom je toch nog geld tekort. Dat zorgt natuurlijk voor grote problemen, want de verbouwing moet af. Je hebt er zolang naar uitgekeken en hard voor gewerkt, maar door onvoorziene omstandigheden, vallen die plannen nu in duigen. Gelukkig zijn daar altijd oplossingen voor te verzinnen. Die oplossingen bespreken we in dit artikel.

Geld Lenen, voor een Verbouwing

Kan het goedkoper?

De eerste stap is altijd om te kijken of het goedkoper kan. We leven momenteel in een crisis, dus we moeten allemaal op ons geld letten. We kunnen niet meer met geld gaan smijten nu. Ga daarom na of je ergens op kunt besparen tijdens de verbouwing. Wellicht is het de aannemer die de verbouwing zo duur maakt. Er zijn vast wel vaklieden die een eerlijker bedrag vragen. 

Een aannemer is niet het enige wat een verbouwing zo duur maakt. De materialen zijn misschien wel het duurst van alles. Die prijzen zullen de komende tijd ook alleen maar stijgen, omdat het moeilijk is om eraan te komen. Besparen op materiaalkosten wordt daarom een erg lastige zaak. 

Wat je echter wel kunt doen is materialen en producten vergelijken. Misschien kom je wel een badkamermeubel tegen die je veel mooier vindt en die voordeliger is in prijs. Of wat dacht je van keukenblad die goedkoper is en beter matcht dan je eerste keus? Door hier en daar wat te schuiven, heb je opeens weer wat ruimte vrij in jullie budget.

Een lening afsluiten

Het omgooien van je verbouwing kost natuurlijk veel tijd en bezorgt je enorm veel stress. Dat is dan ook niet altijd de beste keuze. Daarom kiezen veel mensen er ook voor om in zulke gevallen geld te gaan lenen. Geld lenen kost geld, dat is algemeen bekend, maar soms is dat wel de beste keuze.

Stel je nou voor dat je geld gaat lenen in de vorm van een persoonlijke lening. Dan heb je veel meer bestedingsruimte en kun je er precies jouw droomhuis van maken. Daardoor kun je er met plezier wonen en wordt het huis wellicht ook veel meer waard. 

Ga bijvoorbeeld 5.000 euro lenen. Dat is misschien veel meer dan dat je in eerste instantie nodig had. Toch kun je deze investering wel goed gebruiken. Dit geldbedrag geeft jou namelijk de ruimte om het huis te verduurzamen bijvoorbeeld. Denk hierbij aan het aanschaffen van een warmtepomp, zonnepanelen, dubbel glas, isolatie en dat soort duurzame opties. Hierdoor wordt je huis meteen een hoop meer waard. Daarvan kun jij dan weer profiteren, mocht je het ooit willen verkopen. 

Ook al kost geld lenen geld, het is het soms wel waard voor een rooskleurige toekomst. Bovendien zou je dat geld ook kunnen gebruiken om de tuin eens op te knappen. Denk aan een leuke veranda, zodat je altijd droog kunt zitten. Dat is zeker een verbetering aan je huis, wat de woning in waarde ook laat stijgen. 

5.000 euro is natuurlijk ook maar een voorbeeld. Je kunt altijd meer of minder lenen. Dat hangt totaal af van het leendoel. Het ene gezin is met 3.000 euro geholpen, terwijl de ander pas met 10.000 euro aan de slag kan. Bedenk daarom goed voor jezelf wat je allemaal wil verbouwen en hoeveel geld je daarvoor tekort komt. Ga daarbij ook na of je wel wat duurzame opties in het huis hebt verwerkt. Mocht je dat nog niet hebben meegenomen in de berekening, is het wellicht verstandig om het leenbedrag te vergroten. Je moet namelijk wel denken aan de toekomst. Als je dan toch gaat lenen, kun je het maar beter goed doen. 

  1. […] hebt gekocht, dan is het logisch dat je weinig geld over hebt. In dat geval kun je proberen om een financiering aan te vragen. Op een later moment verbouwen heeft gewoon niet de […]