» » Wat wil je bereiken met een lening?

Wat wil je bereiken met een lening?

Geplaatst in: Geldzaken | 0

Een lening afsluiten zal niet voor iedereen de eerste keuze zijn. Geld lenen kost geld is namelijk de slogan die ons maar al te duidelijk is. Dat is ook de reden dat veel mensen er niet voor kiezen. Het is voor hen een te groot risico. Toch kan het wel eens voorkomen dat je geen keuze lijkt te hebben. Dat kan verschillende redenenen hebben en die bespreken we in dit artikel.

Lening Aanvragen

Een bedrijf starten

Sommige mensen komen ooit op een punt waarbij ze klaar zijn met werken in loondienst. Ze zien zichzelf liever een eigen bedrijf starten. Daar kunnen meerdere voordelen aan zitten. Je moet er ook maar de persoon voor zijn, want een eigen onderneming is heus niet voor iedereen weggelegd. 

Indien je die weloverwogen keuze hebt gemaakt om voor jezelf te beginnen, dan heb je wel een investering nodig. Meestal kost het meer geld om een bedrijf op te starten of over te nemen dan wat er op je bankrekening staat. Op dat moment is het een goed idee om een lening af te sluiten. Dat kan bij de bank, maar ook bijna andere kredietverstrekkers. 

Het is alleen wel zo dat je bijna altijd met een ondernemingsplan moet komen. De kredietverstrekkers willen namelijk weten wat jij voor ogen hebt. Als ze net zo achter jouw bedrijfsplan staan als jij, is de kans groot dat ze daarin willen investeren. Dat betekent dat jij een lening kunt krijgen. 

Investeren in jouw woning

Een andere grote reden waarom mensen een lening afsluiten is om de woning te veranderen. Meestal wordt hier ook wel verbeteren mee bedoeld. Dat kan op verschillende manieren. Aan de ene kant kun je jouw woning verduurzamen, dat is een verbetering. Aan de andere kant kun je ook een verbouwing zien als het verbeteren van je huis.

Beide opties zijn dan ook een nodige investering in het huis. Zowel een verbouwing als verduurzaming maken jouw woning meer waard. Alleen heb je daar niet altijd het budget voor. In dat geval kun je ook een lening aanvragen. 

Qua verbouwing en verduurzaming zijn de opties natuurlijk eindeloos. Qua verbouwing, kun je een lening aanvragen voor een compleet nieuwe keuken. Bij een verduurzaming laat je een warmtepomp financieren. Dat zijn twee voorbeelden waar je een lening voor zou kunnen aanvragen. De kans dat de kredietverstrekkers jou een lening zullen vertrekken is aanzienlijk groot, omdat jouw woning hierdoor meer waard wordt. 

Een gloednieuwe auto

Ook als je een gloednieuwe auto op het oog hebt, kun je daar een financiering voor aanvragen. Autoleningen zijn tegenwoordig enorm populair. Het wordt genormaliseerd om een auto niet in een keer meer te kopen. Voor jezelf zitten daar veel voordelen aan en voor de kredietverstrekkers natuurlijk ook. 

De grote vraag is alleen of een kredietverstrekker een lening goedkeurt om er een auto van te kopen. Zolang je een hoog inkomen hebt en een onderpand kunt bieden zal er weinig mis kunnen lopen. In dat geval zou je snel de lening op de bank kunnen verwachten en die auto gaan binnenslepen. 

Overige leningen aanvragen

Er zijn nog heel veel andere redenen om een lening aan te vragen. Zo kun je bijvoorbeeld weer een lening afsluiten om je andere lening af te lossen. In sommige gevallen kan dat handig zijn. 

Andere veel voorkomende leningen zijn bijvoorbeeld de financiering van een boot of een camper. Het is natuurlijk een goede investering, maar zo moet de geldschieter het ook zien. 

Je kunt het zo gek niet bedenken en er is wel een lening voor. Je moet alleen het geluk hebben dat een kredietverstrekker jou wil helpen.