» » Voordelig fietsen in het buitenland

Voordelig fietsen in het buitenland

Geplaatst in: Nieuws en Tips, Reizen | 0

Dat fietsen goed is voor je gezondheid hoeven we je vast niet meer te vertellen. Dat is voor ons Nederlanders natuurlijk algemeen bekend. We fietsen dan ook graag, omdat onze infrastructuur daar op aangepast is. Daarom kunnen we het fietsen in het buitenland nog wel eens missen. Steeds meer mensen kiezen er dan ook voor om in het buitenland ook op de fiets te stappen. Hoe je dat nou het voordeligst doet, lees je in dit artikel.

Man Plaatst Fiets op een Trekhaak Fietsendrager

Neem de fietsen mee

Als je op vakantie gaat is het natuurlijk het voordeligst om de fietsen mee te nemen. Hierdoor bespaar je geld om fietsen te huren op jullie bestemming in het buitenland. Bovendien ben je gewend aan je eigen fiets en voel je je daarmee waarschijnlijk ook veel veiliger. Je moet al uitkijken in het buitenland, omdat er andere regels gelden. Als je dan ook nog eens moet wennen aan je fiets, kan het wel eens tot onveilige situaties leiden. Fietsen op jouw eigen fiets is dan ook het beste. Daar zul je het vast zelf ook mee eens zijn. 

Alleen, hoe neem je ze mee op reis? Dat hangt er natuurlijk vanaf waar de reis naartoe gaat. Stel je reist met de trein, dan is het natuurlijk gemakkelijk om de fietsen mee te nemen. Zorg natuurlijk wel dat je niet in de spitsuren reist, zodat er zo min mogelijk mensen last hebben van jouw fiets. Of het moet zijn dat je een vouwfiets meeneemt, die zijn natuurlijk altijd welkom. 

Reis je met de auto? Dan is het nog makkelijker om de fietsen mee te nemen. Je hoeft nergens rekening mee te houden. Het enige wat je moet doen is ervoor zorgen dat je ze kunt vervoeren. Dat gaat in ieder geval lukken met de pro user diamant fietsendrager. Hiermee komen jouw fietsen net zo veilig op bestemming aan als jij. Zo kun je de bestemming ontdekken op de fiets. 

De fiets vakantie

Er kiezen steeds meer mensen voor een heerlijke fiets vakantie. Andere landen en bestemmingen hebben zoveel moois te bieden. De afstanden zijn vaak te groot om te overbruggen te voet. De fiets is dan ook het ideale vervoermiddel. Zo kun je prachtige natuurgebieden ontdekken en gebruik maken van de mooiste fietsroutes. 

Zo’n fietsvakantie is daarom erg ideaal. Je ziet namelijk een heel andere kant van een bestemming. Ook al ben je er al vaker geweest, zul je het op de fiets heel anders ontdekken. Bovendien is het ook nog eens gezond voor je. Je bent namelijk veel meer in beweging, dan wanneer je gebruik maakt van het openbaar vervoer bijvoorbeeld. 

Als je alleen bent aangewezen op het openbaar vervoer of de benenwagen, dan zul je niet snel te voet gaan. Het is je vaak toch te ver om te lopen. Als je de fietsen bij hebt, overweeg je sneller om op de fiets te stappen. Dat scheelt je ook weer geld dat je uit moet geven aan een ander type vervoer. 

Daarnaast is het natuurlijk ook ideaal dat je lekker kunt reizen in de buitenlucht. We gaan toch vaak naar warme bestemmingen. Het is dan zonde om steeds maar binnen te zitten in bussen, treinen of metro’s. Je moet lekker kunnen genieten van het weer en dat doe je zeker op de fiets. Zo kun je tegelijkertijd werken aan dat bruine kleurtje, terwijl je van A naar B reist. 

Je hoeft ook niet meer bang te zijn dat de vakantie kilo’s eraan vliegen. Je bent op de fiets namelijk veel meer in beweging, waardoor je waarschijnlijk in balans blijft qua gewicht. Met andere woorden, er zitten alleen maar voordelen aan een fietsvakantie. Laat de fietsen dan ook nooit meer thuis.