» » Passief inkomen: Met deze 4 tips verdien je geld terwijl je slaapt!

Passief inkomen: Met deze 4 tips verdien je geld terwijl je slaapt!

Geplaatst in: Geldzaken | 0

Een passief inkomen is iets wat we allemaal wel zouden willen… Je hoeft namelijk geen werk (meer) te verrichten op een gegeven moment en uiteindelijk leidt dat tot een automatische inkomstenstroom. Helaas is er wel heel wat inzet nodig voordat je in zo’n situatie terecht komt. Wij geven je daarom alvast 4 handige tips mee, waarmee jij aan de slag kunt gaan om een passief inkomen voor elkaar te krijgen. Zo kun jij dadelijk geld verdienen terwijl je aan het reizen bent!

Advertentie-inkomsten via je eigen blog

Het schrijven van je eigen blogberichten lijkt misschien niet heel aantrekkelijk. Maar als jouw berichten veel mensen weet te trekken naar je website, dan kun je prima bijverdienen met de inkomsten uit advertentieweergaves. Zo kun je Google AdSense integreren in je website, waardoor je bezoekers advertenties te zien krijgen. Maar je kunt ook linkjes plaatsen naar andere websites en daar een beloning voor krijgen (affiliate marketing). Als voorbeeld kun je uitgaan van een travelblog, waarin je schrijft over jouw reisavonturen en tips die je meegeeft aan anderen reisfanaten. Je kunt dan een linkje plaatsen naar een reisbureau die een specifieke reis aanbiedt, of via Google AdSense worden advertenties weergegeven (banners) die vallen binnen de categorie van jouw blog. Hiermee verdien je dus geld terwijl je blog al is geschreven en daarmee hoef je dus geen verder werk meer te leveren!

Webshop op basis van dropshipment

Steeds meer en meer mensen starten tegenwoordig een online winkel. Een webshop starten is namelijk ook een stuk eenvoudiger dan dat je denkt! Zeker als je je beseft dat je producten in je shop kunt aanbieden die jij zelf niet hoeft in te kopen en te verkopen. Dit wordt ook wel dropshipment genoemd… De klant plaatst een bestelling in jouw winkel en jij stuurt de order automatisch door naar de leverancier van het product. Zij handelen de order verder af en jij ontvangt een gedeelte (commissie) van de orderwaarde. Hiermee hoef je geen eigen voorraad te houden en hoef je zelf geen orders en retouren te verwerken. Ideaal toch?! Uiteraard komt er nog wel wat meer bij kijken en zul je voornamelijk veel focus moeten leggen op (online) marketing. De klanten komen namelijk niet vanzelf bij je shop aankloppen, waardoor jij een goede marketingstrategie dient uit te voeren en daarvoor ook investeringen zult moeten doen.

Vloggen via YouTube

Ook YouTube is een prima platform waar relatief eenvoudig een passief inkomen mee is te behalen. Zo kun je bijvoorbeeld een eigen vlog starten en de mensen een kijkje geven in jouw leven… Een goed voorbeeld hiervan is natuurlijk Enzo Knol, die ondertussen al miljoenen euro’s heeft verdiend met zijn dagelijkse vlogs. Uiteraard zal niet elke vlog (direct) aanslaan, maar de laagdrempeligheid van het starten van een eigen YouTube kanaal blijft wel zeer interessant. In grote lijnen verdien je (door middel van de advertenties die worden weergegeven bij je video’s) gemiddeld 1 euro per 1000 views. Zo kun je dus constante inkomstenstroom genereren bij het uploaden van je video’s, aangezien je filmpjes te allen tijde bekeken kunnen worden. Je hebt in principe een goede camera nodig met ingebouwde microfoon en een flinke dosis doorzettingsvermogen en creativiteit. Zo kun jij ook eenvoudig een passieve inkomstenstroom opzetten via YouTube!

Eigen muziek uitbrengen

Tegenwoordig ben je niet meer afhankelijk van een platenlabel om artiest te kunnen worden en vervolgens je eigen nummers uit te brengen. Zo kun je eenvoudig gebruik maken van onafhankelijke digitale muziekdistributieservices. Zij bieden -voor een kleine eenmalige vergoeding- jouw nummers aan op diverse bekende platforms zoals Spotify en Apple Music. Daarnaast blijven de inkomsten volledig binnen je eigen beheer en hoef je deze niet te delen met de organisatie die je muziek heeft geplaatst. Over het algemeen gesproken kun je rond de 0,006 cent verdienen per stream (een persoon die je nummer beluistert). Zo verdien je bij 1 miljoen streams dus al snel 6000 euro. Hierbij hoef je dus geen werk meer te verrichten vanaf het moment dat de muziek is gepubliceerd. Je verdient dus een passief inkomen met je muziek. Dus ben je creatief of kun je zingen als een nachtegaaltje? Breng je eigen muziek uit en verdien geld via sponsorinkomsten op muziekplatforms!