» » Smartphones: kwaliteit boven kwantiteit!

Smartphones: kwaliteit boven kwantiteit!

Geplaatst in: Technologie | 0

Vergelijk Smartphones

Consumenten lossen een mobiele telefoon over het algemeen af in twee jaar, wanneer deze op afbetaling wordt gekocht. Het alternatief is het toestel in een keer los te kopen. Bij een moderne telefoon als de nieuwste iPhone of het nieuwste model uit de Galaxy S-serie van Samsung ligt de prijs echter al snel boven of rond de 1.000 euro. Niet iedere consument zal dat geld hebben liggen. Nadat het toestel is afgelost, kun je kiezen voor de aankoop van een nieuw toestel. Een alternatief is het aanhouden van je bestaande toestel en het combineren hiervan met een sim only abonnement. Dat laatste is een voordelige optie, daar de prijs per jaar voor het toestel sterk daalt. Je betaalt het derde jaar immers niets meer voor het toestel zelf. Kies jij voor kwaliteit, of voor kwantiteit als het aankomt op smartphones? 

Kwantiteit door regelmatig goedkope telefoons te kopen 

Het voordeel van de keuze voor kwaliteit werd reeds beschreven; je verlaagt de gemiddelde prijs per jaar van het toestel, door deze na aflossing hiervan te combineren met een sim only abonnement. Kwantiteit is vaak een veel duurdere optie. Denk bijvoorbeeld aan kwantiteit in de zin van het vervangen van een goed toestel nadat je deze hebt afgelost. De iPhone van twee jaar terug wordt vervangen door de nieuwste iPhone, of de Samsung Galaxy S19 vervang je voor een Samsung Galaxy S21. 

 

Ook de aankoop van verschillende goedkopere toestellen is doorgaans bepaald niet de voordeligste optie. Deze toestellen gaan minder lang mee dan de Samsung Galaxy S21 of de nieuwste iPhone en bieden veel minder functionaliteiten.

Vergelijk toestellen met elkaar om voordelig uit te zijn 

Bekijk de rumours over de nieuwste Samsung eens en vergelijk ze met de specificaties van de nieuwste iPhone. Het vergelijken van de verschillende toestellen maakt dat je een toestel vindt die het beste past bij jouw wensen. Wil je een telefoon met een grote accu, zodat je deze gedurende de dag kunt gebruiken zonder het toestel tussentijds op te moeten laden? Hecht je vooral veel waarde aan de camera van de telefoon, om mooie foto’s te kunnen maken? 

Bespaar door de camera van je telefoon te gebruiken

Door voor een telefoon met een goede camera te kiezen, kun je besparen op de kosten voor de aankoop van een losse camera. Kijk bijvoorbeeld eens naar de nieuwe Samsung Galaxy S21 Ultra. Van dit model toestel wordt verwacht, dat de telefoon een nieuwe ISOCELL-sensor aan boord heeft. Het maakt dat foto’s scherper en realistischer zijn.