» » Tips voor het aanschaffen van een tuinstoel

Tips voor het aanschaffen van een tuinstoel

Geplaatst in: Huis & Tuin | 0

Een fijne zitplek is onmisbaar in de tuin. Tuinstoelen zijn er in diverse soorten en maten. Ook de prijzen kunnen behoorlijk variëren. Tuinstoelen zijn natuurlijk een investering voor een langere tijd. Toch snappen wij ook dat je niet de hoofdprijs wilt betalen voor een tuinstoel. Daarom geven wij je graag een aantal tips waar je op moet letten bij het aanschaffen van een tuinstoel, zodat je er gegarandeerd voor zorgt dat deze zo lang mogelijk mee gaat. 

Tuinstoelen

 

Bedenk wat je nodig hebt

Heb je al nagedacht over wat voor soort tuinstoelen je wilt kopen? Tuinstoelen komen namelijk in veel verschillende soorten. Zo heb je vaste tuinstoelen, maar ook verstelbare tuinstoelen. Daarnaast heb je tuinstoelen die mooi aan een tafel passen, maar ook tuinstoelen die een mooie, vaste plek in de tuin krijgen. Denk hier dus eerst goed over na.

Kijk goed naar de beschikbare ruimte 

Om door te borduren op bovenstaande punt: kijk ook naar de beschikbare ruimte. Misschien wil jij vier stoelen hebben, maar past dit wel helemaal niet in je tuin. Ook hier moet je dus goed over nadenken. 

Kunststof

Het belangrijkste punt is het materiaal. Onze tip is om te kiezen voor een tuinstoel van kunststof. Kunststof is praktisch, functioneel en onderhoudsvriendelijk. Het is heel gemakkelijk schoon te maken met een doekje en wat sop. Daarnaast is het licht in gewicht en dus makkelijk te verplaatsen. Het fijnste aan een tuinstoel van kunststof is de prijs. Tuinstoelen met dit materiaal zijn relatief goedkoop in verhouding tot andere tuinstoelen. Daarnaast zijn goedkope kunststoffen tuinstoelen beschikbaar in vele verschillende vormen, kleuren en maten. Wij zijn fan!

Kies voor kwaliteit

Voor tuinstoelen geldt: kwaliteit boven kwantiteit. Tuinstoelen wil je graag op lange termijn gebruiken, dus zeker voor een paar jaar. Schaf daarom niet de allergoedkoopste meubelen aan, maar kies voor iets wat langere tijd mee kan. Op de lange termijn is dit uiteindelijk ook goedkoper, omdat je niet zo vaak nieuwe meubelen hoeft te kopen. Door een tuinstoel van Van der Garde te kopen, ben je verzekerd van een tuinstoel met kwaliteit.