» » Voordelig jouw schade oplossen doe je zo

Voordelig jouw schade oplossen doe je zo

Geplaatst in: Geldzaken | 0

Een schade is zo toegebracht. Dat gebeurt soms per ongeluk. Je laat wat uit je handen vallen, omdat je ergens van schrikt en er zit meteen een gat in de vloer. Dit is misschien een extreem voorbeeld, maar het zal je maar gebeuren. Het is voornamelijk heel vervelend als je zo’n schade bij iemand anders aanbrengt. Laten we kijken hoe we zulke schades voordelig kunnen oplossen.

Aansprakelijkheidsverzekering

Sluit een aansprakelijkheidsverzekering af

Je bent op visite bij je schoonouders en hebt jullie nieuwe pup meegenomen. Daar hadden ze immers om gevraagd. In je ooghoek zie je jouw hond het vloerkleed onder plassen. Dat is iets waar je even niet op had gerekend. Er ontstaat meteen een hele vervelende situatie, omdat je je meteen schuldig voelt.

Jouw schoonouders zullen vast begrijpen dat het niet expres ging en zullen helpen met schoonmaken. Toch is dit een situatie die je zo snel mogelijk op wil lossen. Het is gewoon een rot gevoel als je ergens schade aanbrengt, voornamelijk als je het niet zelf doet. Er is niemand die je de schuld kan geven, want zo’n kleine pup kan er immers ook niks aan doen.

Een nieuw vloerkleed kopen is de enige oplossing. Jouw schoonouders hebben alleen een dure smaak, dus dit ongelukje gaat jou € 350 euro kosten. Dat is niet iets wat je zo in een keer neertelt. Als je een aansprakelijkheidsverzekering hebt afgesloten, dan wordt dit bedrag gewoon vergoed door de verzekeraar. 

Dit gaat nu om een paar honderd euro, maar het kan ook om veel grotere bedragen gaan. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Sommige dingen gebeuren gewoon en die heb je niet zelf in de hand. Je doet er slim en voordelig aan als je zo’n aansprakelijkheidsverzekering afsluit. 

Je bent dan zo’n € 5 euro per maand kwijt aan premie, maar daarmee ben je wel verzekerd voor alle ongelukken die jij, je partner, je kinderen en je huisdier veroorzaken bij een ander. Dat is natuurlijk de moeite waard. In een jaar ben je met die verzekering goedkoper uit, dan wanneer je dat vloerkleed uit je eigen zak moet betalen. In de praktijk is het natuurlijk ook zo dat je deze schade hebt afgehandeld en dat het volgende ongeluk alweer is gebeurd. Dat is het leven als je kleine kinderen hebt. Daarom is het een echte must om jouw gezin te verzekeren. 

Bekijk ook andere verzekeringen

Een schade hoef jij niet altijd zelf te veroorzaken. Het kan ook zomaar zijn dat je laptop is nat geraakt tijdens je reis naar huis in de regen. Of dat jouw vloer helemaal geruïneerd is door een lekkage in de badkamer. Er zijn veel voorbeelden te benoemen van schade waar je niks aan kunt doen.

Toch is het fijn als je zelf geen € 800 neer hoeft te tellen voor een nieuwe televisie. Dat hoef je ook niet te doen als je een inboedelverzekering af hebt gesloten. Ook met deze verzekering ben je natuurlijk weer een stuk voordeliger uit. Je betaalt ongeveer € 7 in de maand en daar tegenover staat dat jouw gehele inboedel verzekerd is.

Je kunt het risico haast niet nemen om zo’n verzekering niet af te sluiten. Ook als je er in de afgelopen jaren nog nooit gebruik van hebt gemaakt. Eens moet het de eerste keer zijn. Het is dus zeker geen weggegooid geld, al die verzekeringen. Ze beschermen jou juist, zodat je niet zelf diep in je buidel hoeft te tasten. 

Hoewel deze verzekeringen niet verplicht zijn, zijn ze wel handig om te hebben. Het is goed dat ze bestaan en daar moet je ook gewoon gebruik van maken. Al die schades bij elkaar opgeteld in je leven, zullen een grotere kostenpost zijn dan al die voordelige premies.