» » Trap niet in de trucjes van de Nederlandse loterijen

Trap niet in de trucjes van de Nederlandse loterijen

Geplaatst in: Geldzaken | 0

De spotjes op televisie zijn bijna niet te missen. Gaston zou iedere maand, een jaar lang met 100.000 euro voor de deur staan. Deze geldprijs moet je dan wel delen met andere loterij spelers met dezelfde postcode of uit jouw buurt, maar toch. Dit is een slimme marketingtruc.

Coca Cola Christmas Truck

Het voelt vertrouwd

Bij de Vriendenloterij willen ze zoveel mogelijk mensen blij maken. Daarom is het alle dagen prijs. Ieder uur maken ze een winnaar bekend van €1.000, iedere dag €10.000, iedere week €100.000 en iedere maand zelfs €1.000.000. Dan heb je ook nog een speciale trekking: de Droom Prijstrekking. De winnaar van deze trekking krijgt 30 jaar lang, iedere maand een geldbedrag van 10.000 euro. Dit is heel handig van loterijen. Een lager, maandelijks bedrag voelt namelijk een stuk meer vertrouwd op je bankrekening dan een megabedrag. 

De loterijen-truken post

De brieven die je van de Nederlandse loterijen ontvangt, zijn niet meer dan trucs om jou mee te laten spelen. Hieronder vind je een opsomming aan slimme trucs die de Nederlandse loterijen naar jou versturen.

De neppe creditcard

Een creditcard, compleet met glimmende gouden chip. De cijfers precies in het credit-card-lettertype. Met deze kaart krijg je het gevoel dat je echt gratis geld krijgt, maar je moet natuurlijk wel eerst weer meespelen. 

Symbolen krassen

‘Kras 3 gelijke symbolen en win’. Ja hoor, drie dezelfde tekens. Je logt snel in om je geldprijs te bekijken. En wat blijkt, jouw kraskaart is €50,- waard. Maar dan, je leest verder op de site en zoekt naar de manier om je prijs te innen. Dan kom je er al vrij snel achter dat je eerst nog mee moet spelen met een ander spel. Je bent weer misleid dus!

Speel gratis mee

Gratis meespelen, wat heerlijk. Vaak krijg je dan het gevoel dat het vrijblijvend is. Om gratis mee te spelen, hoef je alleen nog maar even je bankgegevens achter te laten. En aan te vinken dat je na de proefperiode maandelijks meespeelt. 

Gegarandeerd geld

Zeg daar maar eens nee tegen. Als ze het garanderen dan zal het wel kloppen. Je krijgt gegarandeerd €20,-, maar je moet jezelf nog wel even aanmelden. Bij de BankGiro Loterij speel je mee voor minimaal €14,25 per lot per maand. Dus die ‘gratis’ €20,- kan hier niet tegen op.

Kerstkaarten

Je kent ze wel, ieder jaar die mooie rode enveloppen. Je scheurt de kaart open om er dan achter te komen dat die van de Vriendenloterij is. Ze hebben hun best gedaan, maar toch is het een teleurstelling. De Coca-Cola-truck, BN’ers in de sneeuw, allemaal inspelend op het kerstgevoel. Nederlandse loterijen doen zoveel moeite om jou mee te laten spelen. 

Verbeelding van loterijen

Loterijen verkopen geen winkans. Ze verkopen alleen de gedachte dat jij je geen zorgen meer hoeft te maken over geld. Dat is precies de reden waarom de Nederlandse loterijen de trekkingen organiseren. De trekkingen spreken enorm tot de verbeelding. Iedereen kan zich namelijk wel iets voorstellen bij een groot bedrag.