» » Vergelijken is belangrijk

Vergelijken is belangrijk

Geplaatst in: Besparen, Geldzaken | 1

verzekeringen vergelijken

Het vergelijken van verzekeringen is onderdeel geworden van onze samenleving. Wij Nederlanders zijn altijd op zoek naar manieren om te besparen. Dit is niet altijd eenvoudig, want het aanbod blijft zich uitbreiden. Door zelf via een vergelijker verzekeringen te vergelijken krijg je direct een overzicht van de verzekeringen met de voorwaarden en de prijzen. Zo kun je in één oogopslag een keuze maken. Past dit niet bij jou, dan kun je een adviseur vragen om je te ondersteunen. Zij hebben vaak een aanstelling in verzekeringen bij een serviceprovider van verzekeringsproducten. 

Waarom vergelijken? 

Door verzekeringen te vergelijken kun je geld besparen door voor de goedkoopste optie te kiezen. Ook kun je bij veel partijen vergelijken op de voorwaarden. De verzekering met de beste voorwaarden is meestal niet de goedkoopste verzekering, maar biedt wel een beter passende dekking. Doordat je zelf vergelijkt, kun je ook kiezen voor de verzekering die het beste bij jouw (financiële) situatie past. 

Zelf of met hulp van een adviseur? 

Wat is de beste manier om te vergelijken? Doe ik dat zelf, of vraag ik dat aan een adviseur? Vragen die bij iedereen herkenbaar zijn. Iedereen beschikt tegenwoordig over de mogelijkheid om online een product te vergelijken of af te sluiten, echter niet iedereen doet het. Gemiddeld kiest 50% ervoor om het zelf te doen, de andere 50% doet het via een adviseur. Hierbij een aantal overwegingen om de keuze te maken die het beste bij jou past: 

– Zoek je zekerheid? Verzekeringsproducten bevatten vaak uitgebreide voorwaarden met daarin een toelichting over het product, zoals wat er wel en wat er niet inbegrepen is. Als je zeker wilt zijn of de verzekering bij jouw situatie past, dan kun je deze voorwaarden doorlezen. Is dat teveel werk of heb je onvoldoende inzicht? Kies dan voor een adviseur die dit voor jou doet. 

– Is goedkoop goed genoeg? Ben je iemand die het goedkoopste product goed genoeg vindt? Dat kan, dan kun je het beste kiezen om zelf online te vergelijken. Let op, goedkoop kan betekenen dat de dekking minder is of dat er een (hoger) eigen risico in rekening wordt gebracht bij een schade. Houd daar dus rekening mee. 

– Ontzorgd worden of zelf er voor zorgen? Wanneer je hulp vraagt bij een adviseur helpt hij in het proces van vergelijken, adviseren, afsluiten en later ook bij een eventuele schade. Wanneer een adviseur is aangesloten bij een serviceprovider, dan kan de adviseur ook gebruik maken van de volmacht in verzekeringen van de serviceprovider. Zo kan de adviseur verzekeringen van meerdere verzekeraars vergelijken. Kies je ervoor om het zelf te doen, dan vraagt het wel meer tijd en kennis. 

Totale huishoudboekje 

Het vergelijken van producten is onderdeel geworden van onze samenleving. Niet alleen voor autoverzekeringen of zorgverzekeringen. Tegenwoordig worden ook complexere producten zoals hypotheken en leningen online aangeboden. Afhankelijk van jouw financiële inzichten en situatie kun je er voor kiezen om deze producten ook zelf af te sluiten of toch te kiezen voor een adviseur. 

Naast het vergelijken van financiële producten is het ook nuttig om andere vaste lasten te vergelijken, denk daarbij aan energie, private lease en internetcontracten. Deze vaste lasten zijn een belangrijk onderdeel van je huishoudboekje. Door te vergelijken kun je vaak direct besparen. 

  1. […] om voordelig aan een nieuwe telefoon te komen is door van tevoren meerdere toestellen met elkaar te vergelijken. Soms bieden minder bekende merken je een even goed uitgeruste telefoon als de grote merken. Het […]