» » Voordelig een keer op vakantie? Blijf dit jaar in eigen land!

Voordelig een keer op vakantie? Blijf dit jaar in eigen land!

Geplaatst in: Reizen | 0

Het jaar 2020 zal de geschiedenisboeken ingaan als een tijd dat veel mensen niet naar het buitenland op vakantie kunnen gaan. De luchtvaart ligt grotendeels plat, landsgrenzen zijn dicht en we weten niet welke risico’s we nemen als we naar een ander land reizen. Kortom, dit jaar zal alles anders zijn voor een keer. Daarentegen hebben we als mens allemaal behoefte aan rust en vrije tijd. En nu de situatie in Nederland langzamerhand verbetert, kiezen veel vakantiegangers om dit jaar in eigen land te blijven. Ook al is het maar voor een paar dagen. Veel hotels, vakantieparken en bungalowverhuurders bieden dan ook accommodaties aan voor zeer scherpe prijzen. Dit klinkt natuurlijk als muziek in de oren, dus wil jij dit jaar toch nog op vakantie gaan? Dan leggen we in dit artikel graag uit waar jij het beste kunt verblijven in eigen land. 

Verblijven op een vakantiepark

vakantiepark Nederland

Na een lange periode van thuisblijven willen veel gezinnen er graag weer op uit. Even de batterij weer opladen en tot rust komen in een andere omgeving. Hoewel veel mensen ieder jaar graag naar het buitenland gaan, zo zal het merendeel dit jaar in Nederland blijven. Vooral de campings in Zuid-Europa doen het erg goed bij Nederlandse gezinnen, maar dit jaar zal dat er voor veel mensen simpelweg niet in zitten. Een goed alternatief is dan met het hele gezin verblijven op een vakantiepark in Nederland. Daarmee zitten alle gezinsleden bij elkaar in een vakantiehuisje waarbij je alsnog vakantie kunt vieren met elkaar. Deze bungalows zijn vergeleken met caravans natuurlijk een stuk groter, waardoor je aan ruimte nooit een gebrek hebt. Bovendien biedt een vakantiepark vaak dezelfde faciliteiten aan als een camping. Denk aan een zwembad, bowlingbaan en een speeltuin voor de kinderen. Kortom, waarom naar een buitenlandse camping gaan als je het ook gezellig kan hebben op een Nederlands vakantiepark?

Overnachten in een bungalow aan zee

bungalow aan zee

Misschien heb je ooit wel is gedroomd om letterlijk aan de Nederlandse kust wakker worden, maar is het er nooit van gekomen. Wellicht is dit dan het jaar dat deze droom werkelijkheid wordt. Gezien het prachtige weer en de hoge temperaturen is het een mooie kans om dit jaar een vakantie aan de Nederlandse kust te boeken. Wanneer je gaat overnachten in een bungalow aan zee, kun je bijna letterlijk binnen een paar stappen je voeten in het Nederlandse zand zetten. Hoe heerlijk is het als je met die heerlijke bries vanuit zee wakker kunt worden en de dag kunt beginnen? Er is haast geen betere manier om je vakantie in eigen land te vieren.

Huur een huisje in de natuur

Ben je meer het type dat van groen en natuur houdt? Dan is het ook te overwegen om een vakantiehuis te huren in de natuur of een bosrijke omgeving. Vanuit je vakantiewoning kan je dan direct actief bezig zijn door middel van een heerlijke fietstocht of wandeling langs de prachtige natuur. Zeker in gebieden als de Veluwe zijn er talloze mogelijkheden voor een huisje in een bosrijke omgeving. Bovendien is het de ideale manier om weer even de batterij op te laden, want door de frisse en schone natuurlucht kom je helemaal tot rust. Wil je dus echt voor rust en ontspanning gaan? Zoek dan een geschikte vakantiewoning in een natuurrijke omgeving en geniet met volle teugen.